Obavijesti

News

Komentari 83

U Ivića ispalio čak pet metaka: "Ne poričem, ubio sam ga..."

U Ivića ispalio čak pet metaka: "Ne poričem, ubio sam ga..."
5

Ubojstvo u Španskom: Mirko Marić priznao je da je 7. svibnja ove godine u 2.53 sati pucao u Stipana Ivića ispred noćnog kluba Element u Cesarićevoj u Zagrebu. Ivić je preminuo 15. svibnja

VIDEO

Moj branjenik od početka ne poriče kazneno djelo za koje ga se tereti. U obrani, koju će iznijeti na kraju, detaljno i okolnosno će objasniti zašto je to učinio, rekao je u uvodnom govoru na početku suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu Velimir Došen, branitelj Mirka Marića (39). Naveo je kako Marić boluje od Dijabetesa tipa 1 te da mu je tri mjeseca prije ubojstva šećer bio na 9,1.  

- Dijabetes je u mnogome utjecao na njegovo psihičko stanje pa i na njegovu ubrojivost. Smatram da je tijekom kombiniranog  toksikološko-psihijatrijsko-psihologijskog  vještačenja napravljen propust. Vještaci su trebali utvrditi u kojoj je mjeri šećer utjecao na njegovo psihičko stanje jer je uzimao i alkohol i drogu. Tijekom postupka ukazat ćemo na mnogobrojne olakotne okolnosti koje će donijeti do blaže kazne u ovom postupku - rekao je Došen. 

Našmrkao se kokaina, zapalio joint pa je zapucao u Stipana...
Našmrkao se kokaina, zapalio joint pa je zapucao u Stipana...

Marića, koji se nalazi u istražnom zatvoru, 9. svibnja testirali su na prisutnost droga te je bio pozitivan na kokain, THC (supstanca prisutna u marihuani) i benzodiazepin. Test je pokazao da je uzimao kokain i THC jer se kokain u urinu može detektirati dva do četiri dana od posljednje konzumacije, a THC od dva do 11 tjedana. 

Iako je tvrdio da je sve to zalio s ogromnom količinom alkohola tužiteljstvo tvrdi da to je to nemoguće. Naime, 11 sati i dvije minute nakon što je u Stipana Ivića ispalio pet hitaca, od kojih ga je jedan pogodio u glavu, u izdahu mu je utvrđena koncentracija od nula promila alkohola. Da je popio sve što je naveo u obrani, navodi se u optužnici, alkometar bi pokazivao količinu od 3,34 promila alkohola.

Vještak: Umro bi da je konzumirao sve što je rekao

Vještak je zato zaključio da je Marić mogao konzumirati dva grama kokaina i dva jointa marihuane kao i nepoznatu količinu benzodiazepina, ali nije mogao uz to još i popiti alkohola koliko je naveo jer bi zbog pojačanog međudjelovanja alkohola i droga moralo doći do smrtnog ishoda. 

Iz rezultata kombiniranog toksikološkog, psihijatrijskog i psihologijskog vještačenja proizlazi da se okrivljenik vrlo vjerojatno nalazio u pripitom ili na početku pijanog stanja. Vještaci su utvrdili i kako je Marićeva sposobnost shvaćanja značenja svojeg postupanja kao i vladanja svojom voljom bila smanjena, ali ne bitno.

Od poduzetnika kojeg je ubio kum policajci iznuđivali novac
Od poduzetnika kojeg je ubio kum policajci iznuđivali novac

Mirkov bratić Ivko Marić zbog bolesti nije bio među danas ispitanim svjedocima. Tijekom istrage rekao je kako ne zna da je između Mirka i Stipana Ivića postojao bilo kakav sukob.

Mirkov bratić: Više puta je prijavio prijetnje policiji

- Poznato mi je da je Mirko u više navrata prijavljivao policiji prijetnje koje je primao SMS-ovima i telefonom. U prijetnjama nekih osoba, za koje je on smatrao da su povezane sa Stipanom Ivićem, rečeno mu je da će ga silovati, oteti i slično - rekao je Ivko Marić koji se, tvrdi, u travnju 2016. potukao s Ivićem s kojim je do tada bio prijatelj i s kojim se družio i zajedno trenirao.

- Nakon tog događaja počele su mi se događati vrlo neugodne stvari. Zapaljeno mi je vozilo, provaljeno u trgovinu, a jednom prilikom sam i teško ozlijeđen. Problemi su se počeli događati i drugim osobama iz društva - rekao je Ivko Marić dodavši kako smatra da je zbog svih tih okolnosti Mirko osjećao strah i prijeteće poruke koje je dobivao vezao za Stipana Ivića, stoji u optužnici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a