Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Stanari Kupske prosvjeduju, novac dobila Tehnika a ne oni

Stanari će izraziti i svoje nezadovoljstvo početkom radova. Nastavak radova na garaži izvodi tvrtka Tehnika za potrebe HEP-a. Prosvjed počinje u 15 sati

Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
5 komentara

Prosvjed upozorenja u utorak u 15 sati održat će stanari Kupske ulice, nezadovoljni početkom pripremnih radova na podzemnoj garaži, koja je, smatraju, dovela do urušavanja i oštećenja obiteljskih kuća te destabilizacije tla u cijeloj ulici kada se prije četiri godine urušio dio tla. Radovi su tada stali zbog izlaska nadležnih tijela na teren, a kada se slegla prašina i kada su se, prema uvjeravanjima iz HEP-a, obavili svi potrebni zahvati – gradnja kreće iznova, naočigled uplašenih stanara, koji poručuju da ne žele novo urušavanje.

Nastavak radova na podzemnoj garaži izvodi tvrtka Tehnika za potrebe HEP-a, a stanari će sutra prosvjedom izraziti i svoje nezadovoljstvo milijunskim iznosom koji je od osiguranja nedavno naplatio glavni izvođač radova kao nadoknadu štete nastale urušavanjem.

Sutrašnji prosvjednici upozoravaju da stanari Kupske ni nakon četiri godine parničenja i dokazivanja nisu uspjeli dobiti naknadu za svoje porušene i napuknute kuće, a Općinski sud u Zagrebu odbacio je njihovu tužbu protiv HEP-a i Tehnike kao neosnovanu.

Nedavno je u sigurnost nastavka gradnje podzemne garaže uvjeravao mr. Velimir Rajković, član uprave HEP-a, ističući da ovo državno poduzeće ima sve potrebne dozvole za nastavak gradnje koju će obavljati Tehnika.

– Sagradili smo sekantnu stijenu – objasnio je Rajković dodajući da će upravo taj građevinski zahvat onemogućiti bilo kakvo urušavanje.

No očito da svoje prve susjede u Kupskoj nije uspio uvjeriti jer za sutra najavljuju prosvjed, kao i ostale oblike izražavanja građanskog nezadovoljstva kako bi zaustavili spornu gradnju pod svojim prozorima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message