Obavijesti

News

Komentari 155

'Stand up Papa': Franjo 'valjao' fore o punicama, djeci i braku

'Stand up Papa': Franjo 'valjao' fore o punicama, djeci i braku
13

Papin govor u Philadelphiji, koji je unaprijed podijeljen novinarima, trebao je biti vrlo politički orijentiran. No, u zadnji je tren odustao od govora i odlučio sve nasmijati

VIDEO

Papa Franjo četvrti je Papa koji je posjetio Sjedinjene Američke Države . Premda se katolicima u SAD-u deklarira 'tek' 26 posto vjernika, Papin posjet privukao je mnoštvo koje na Papu gleda ne samo kao na vjerskog, već i kao na duhovnog vođu novog doba koji se obraća i ateistima.

Posjet je započeo u Washington D.C.-ju, nakon čega su uslijedili New York i Philadelphia. Između gradova, papa Franjo je letio posebnim avionom, a pilote je iznenadio druženjem u kokpitu.

Odbacio govor i zabavljao prisutne

Najviše je pak iznenadio njegov govor u Philadelphiji gdje je potpuno zaobišao 'zacrtani' protokol . Njegov govor, koji je unaprijed podijeljen novinarima, trebao je biti vrlo politički orijentiran . U njemu je Papa kritizirao SAD zbog 'ugrožavanja vlastite budućnosti zbog zanemarivanja najpotrebitijih'. Trebao je također govoriti i o zdravstvenoj zaštiti te pravima radnika. No, umjesto da (još jednom) naljuti američke konzervativce, Papa je odbacio protokol i odlučio nasmijati tisuće okupljenih među kojima su bile i mnoge zvijezde iz filmskog i glazbenog svijeta.

Nakon što je rekao kako je obitelj 'tvornica nade', Papa je zastao, nasmijao se i nastavio: 'Da, sada sigurno mislite kako je meni lako tako pričati jer nisam u braku'.

- Mnoge obitelji nose križ, razdvojene su i suočavaju se s mnogim problemima. Obitelji se svađaju. Ponekada lete tanjuri i djeca ponekad dobiju po glavi. A punice... Njih bolje da uopće ne spominjem , rekao je Papa i do suza, u svojem stilu, nasmijao okupljene vjernike.

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO: Papa Franjo družio se s pilotima u kokpitu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:18

POGLEDAJTE VIDEO: Svakim govorom pokušavao je doprijeti do publike

Pokretanje videa...

24sata Video 00:23

POGLEDAJTE VIDEO: Svjetski festival obitelji u Philadelphiji

Pokretanje videa...

24sata Video 00:52

Papa je posjetio i sjemenište u Philadelphiji, a ondje ga je 150 mladih sjemeništaraca iznenadilo serenadom u njegovu čast. Kasnije je Papa zamolio sjemeništarce da otpjevaju "Sretan rođendan" nadbiskupu Charlesu Chaputu.

POGLEDAJTE VIDEO: Serenada za papu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

Sjevernoameričku turneju Papa je upotpunio i posjetom kaznionici "Curran-Fromhold", gdje su mu zatvorenici prije posjeta izradili poseban drveni stolac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe