News

Komentari 6

Stanje mu je kritično: Aparati održavaju Mandelu na životu

Stanje mu je kritično: Aparati održavaju Mandelu na životu

Liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi Mandeli bilo što lakše, a aktualni južnoafrički predsjednik pozvao je sve sunarodnjake da mole za Nelsona Mandelu

Nelson Mandela (94), bivši predsjednik Južnoafričke Republike i dalje je u kritičnom stanju, a CNN je u srijedu navečer objavio kako ga na životu održavaju aparati. 

Mandela, ikona borbe protiv apartheida i dobitnik Nobelove nagrade za mir u kritičnom je stanju u bolnici u Pretoriji još od 8. lipnja. U bolnicu je prebačen jer mu se vratila plućna infekcija s kojom se 'bori' već godinama. Mandelini dišni sustavi  teško su nastradali tijekom 27 godina zatočeništva. 

Podsjetimo, Mandela je zatvoren jer se borio protiv apartheida, južnoafričkog sistema rasne segregacije. Mandela je 1994. godine, četiri godine nakon što je izašao iz zatvora, izabran za prvog crnog predsjednika Južne Afrike. 

Liječnici su još u utorak kasno navečer objavili kako čine sve što je u njihovoj moći kako bi Mandeli bilo što lakše, a aktualni južnoafrički predsjednik Jacob Zuma pozvao je sve sunarodnjake da misle na Mandelu i mole za njega. 

Policija je zabarikadirala ulicu koja vodi do glavnog ulaza bolnice, a zid bolnice je pun balona, plišanih životinja i poruka podrške. 

Nekoliko članova Mandeline obitelji izašlo je u srijedu kako bi uzelo nekoliko poruka podrške. 

- Osjećat će se mnogo bolje kada vidi ove poruke - rekao je David Manaway, Mandelin unuk.

Najčitaniji članci