News

Komentari 0

Stanovnici Hersona prosvjeduju na ulicama: Skandiraju i viču, a Rusi ih zaplašili rafalom u zrak

Stanovnici Hersona prosvjeduju na ulicama: Skandiraju i viču, a Rusi ih zaplašili rafalom u zrak

Drže ukrajinske  zastave, viču, zauzeli su ulice i prosvjeduju protiv Rusije i ruske vojske koja je u potpunosti zauzela grad. Rusi su ispalili rafal u zrak tijekom prosvjeda, ali su kasnije napustili središte grada

Velik broj Ukrajinaca okupio se u subotu na ulicama grada Hersona. Drže ukrajinske zastave, viču, zauzeli su ulice i prosvjeduju protiv Rusije i ruske vojske koja je u potpunosti zauzela grad.

- Ako se situacija u gradu neće smiriti, Rusi će ih sve početi terorizirati - piše u objavi na Twitteru u kojoj je bio video zapis prosvjeda.

Svjedok je za Interfax-Ukraine ispričao kako stanovnici nekoliko sati već skandiraju slogane i mole Ruse da se vrate u Rusiju. Kao odgovor na to, Rusi su ispalili rafal u zrak, ali su kasnije napustili središte grada.

Rusi su još u srijedu zauzeli lučki grad, a Reporterka CNN-a Christiane Amanpour razgovarala je sa stanovnicima grada koji je pao.

- Naš grad je... preplavljen ruskim okupatorima, ali zastava je još ukrajinska i nadamo se da će ostati ukrajinska - poručila je stanovnica Hersona Svetlana Zorina (27) pa dodala:

 - Vjerujemo našem gradonačelniku. Vjerujemo našoj vladi. Vjerujemo našoj vojsci. Vjerujemo u našu pobjedu. Mi smo ukrajinski grad i želimo ostati ukrajinski grad.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba optužio je u petak ruske vojnike za silovanje, prenio je Sky News

- Kad bombe padaju na naš grad, kada vojnici siluju naše žene u okupiranim gradovima, imali smo puno takvih slučajeva, teško je govoriti o učinkovitosti međunarodnog prava - rekao je Kuleba u govoru na online događaju pri londonskom Chatnam Houseu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci