Obavijesti

News

Komentari 24

'Stari' taksisti prijavama protiv Grada i konkurenta Cammea

"Stari" taksisti smatraju da je Gradski ured za promet u javnom pozivu, koji je bio raspisan potkraj prošle godine, izravno pogodovao tvrtki Koste Minovskog

VIDEO

“Stari” taksisti ponovo su krenuli u ofenzivu protiv Taxi Cammea, ali i Grada. Uredu za promet uručena je kaznena prijava zbog zloporabe položaja i ovlasti, a od mjerodavnih institucija traže da se Cammeo grupa odmah zatvori.

“To se radi u Skoplju”

– Očekujemo da inspekcija izađe na teren odmah, još danas, i da se zapečate prostorije Taxi Cammea – rekao je Lav Božičević, odvjetnik udruženja Radio Taksi Zagreba. Vozači zaposleni kod Riječkog biznismena Koste Minovskog, tvrde iz Udruženja, rade na crno i ne dobivaju plaću. Pritužba na rad stigla je i na adresu Milana Bandića, rekao je Božičević.

Elemente za kaznenu prijavu, objasnio je odvjetnik, taksisti su pronašli u činjenici da je produžen rok za predaju dokumenata za vrijeme javnog poziva, no suzdržao se od konkretnih imena, jer je “kriminalistička istraga u tijeku”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Nitko ne brani Cammeu da radi, no politika poslovanja je da se izlazi na perone, da se ljude animira, da im se nudi taksi u obliku koji nije primjeren gradu Zagrebu. Ne kažem da se to ne radi u Skoplju, tamo ima 15.000 taksija, no Zagreb je srednjoeuropski grad. Želimo da taksi služba bude čista – paljbu na nove taksiste otvorio je glasnogovornik udruženja Emir Pašalić.

Koristi 115 vozila

Priložio je i dokumentaciju kojom, smatraju zagrebački vozači, mogu dokazati da Cammeo koristi i do 115 vozila, iako mu je Grad dodijelio samo 76 dozvola.

Davora Jelavića, pročelnika prozvanog Ureda, optužbe su iznenadile.

– To mi je prvi glas! Nema govora o pogodovanju, njima se godinama pogodovalo. Na tržištu se dokazuju ljudi – kazao je Jelavić.

Iz Cammeo grupe poručuju kako sve rade po propisima i kako se “udruženje ponaša paranoično. Prepucavati se s njima nema smisla”.

Taksisti putnicima dijele letke u kojima vrijeđaju Kostu Minovskog

Evo, evo, evo vam, pa vidite tko i što je Cammeo, govori zagrebački taksi vozač koji nas je “dopao” te subotnje večeri.

Možda smo tek zatvorili vrata, a konkurencija je već bila tema. Kako? Teško je i shvatiti, a kamoli objasniti. Trn u oku je to zagrebačkih taksista, pa tako i ovog “našeg”, koji nije krenuo put centra grada dok nismo pogledali uručeni letak. Kadli ono... Uvredljiv pamflet na račun najljućeg im konkurenta. Uz fotografiju konjske zaprege ispričali su svoju priču o početku bavljenja taksiranjem Koste Minovskog. Oni, uvjetno rečeno, blaži dijelovi, govore da je ovaj išao u Rumunjsku kupiti 30 rashodovanih Dacia. Nakon toga je uslijedio odlazak gatari s čijim “prorokovanjem” završava taj ogorčeni i prije svega uvredljiv, nazovimo ga, letak. Kućni odgoj brani nasmijati se takvom nečem, iako je to bila očekivana reakcija vozača.

– Uništili su nas, jel’ vi znate koliko njih vozi, kakvih, bez dozvola? – rešetao je pomalo ljutito.

Inspiracija je tek nabujala nakon detekcije da vozi novinare. Ukratko, zaključak je da mi (novinari) imamo sve dokaze o Minovskom kao babarogi, ali ih ne želimo objaviti.

Pokušaji “intervencije” u smislu nabrajanja članaka koji Riječaninu nipošto ne idu u prilog ostali su negdje između sjedala vozača i suvozača. Posebice nakon što smo na cesti susreli par Cammeo taksija.

– Čujte, a zašto se niste pripremili? Pa, jel’ se vi ne bi vozili jeftinije? I ide vam u prilog ako su njegovi taksiji i taksisti lošiji, potplaćeniji ? A i ima vas tisuću – bio je pucanj u prazno. Jer je uslijedio tek još niz uvreda, teorija zavjere, a i dolazak na odredište. Udaljeno tri, četiri kilometra. Kadli tamo - skandal! Taksist Cammea iskrcava ekipu na stazi. Dovoljno za verbalni finiš ogorčenog vozača. Cijena? Oko 40 kuna. I previše nervoze za subotu navečer...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović