Obavijesti

News

Komentari 67

Starica (82) se htjela okupati u moru, pozlilo joj i umrla je

Starica (82) se htjela okupati u moru, pozlilo joj i umrla je
4

Starica je nakon ručka izašla je na plažu okupati se. Ušla je u more, gdje joj je pozlilo. Pala je i utopila se u moru koje je bilo duboko samo do koljena

VIDEO

Starica (82) iz Osijeka zanemarila je upozorenja liječnika i Ministarstva zdravstva da se ne izlazi na sunce između 10 i 17 sati. Na plažu Slanica u Murteru spustila se oko 15 sati, netom poslije ručka. Ušla je u more i pozlilo joj je. Iz ambulante na Murteru kažu kako su kobni bili staračke bolesti, pun želudac i jako sunce. Nesretan žena pala je i utopila se u moru na dubini od samo pola metra na plaži koja je tad bila prepuna kupača.

- Nažalost, nije joj bilo pomoći. Smrt je bila gotovo trenutačna - rekli su iz ambulante.

Službe hitne pomoći u cijeloj zemlji primaju pozive kroničnih i srčanih bolesnika. Liječnici iz osječke hitne pomoći kažu kako im za ovako vrućih dana uvijek zvone sve četiri linije. Ipak, čini se da se većina ljudi pridržava uputa jer težih slučajeva dosad nije bilo, a većinom je riječ o savjetovanjima. Liječnici su upozorili građane da ostanu u svojim domovima između 10 i 17 sati, da ne jedu masnu hranu te ne piju alkohol i gazirana pića.

S druge strane, trebali bi piti i do 2,5 litre vode, jesti voće, ribu i kuhano povrće te se štititi maramom, kapom ili šeširom te sunčanim naočalama. Temperature su nesnosne. Vjetra gotovo da i nema. Jako je i UV zračenje. Jučer je u hladu bilo 39 Celzijevih stupnjeva. Nekoliko čitatelja javilo nam je kako se duž jadranske obale pojavila magla. Vidljivost je bila tek 50-ak metara.

- Na moru vlaga ne isparava i ne širi se. Ostaje mirovati pa se pojave sumaglica i magla. Takve pojave bit će učestale sljedećih dana, pogotovo na sjevernom Jadranu. Uzrokovat će i sparinu - objasnio je prognostičar Mladen Matvijev iz Meteo Centra.

U četvrtak bi temperatura mogla doseći 41, a u petak 42 Celzijeva stupnja.

Stariji ne smiju nikako biti sami

Liječnici su dali upute i o tome kako pomoći onome kome zbog sunca pozli. Kažu da ga odmah premjestite pokraj ventilatora ili nekog drugog rashladnog uređaja. Također, trebali biste ga poprskati vodom i, čim mu bude bolje, dati mu tekućine. Neka netko uvijek bude uz starije.

Presudili su jako sunce, pun želudac i staračke bolesti

Liječnici kažu da je smrt starice na plaži Slanica u Murteru bila trenutačna. Ušla je u more, pozlilo joj je i srušila se. Na plažu se spustila oko 15 sati, odmah nakon ručka. Osim staračkih bolesti i sunca, presudio joj je i pun želudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...