News

Komentari 641

Stazić: HDZ pljačkao Hrvatsku, takvu stranku bi trebalo ugasiti

Stazić: HDZ pljačkao Hrvatsku, takvu stranku bi trebalo ugasiti

Dok SDP-ovci smatraju kako je HDZ osramotio zemlju, a više od materijalne štete napravili su štetu profesiji, HDZ-ovci vjeruju da nisu odgovorni i vjeruju u žalbu

HDZ-ovci u Saboru nisu bili pretjerano raspoloženi komentirati nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija. 

Gordan Jandroković (HDZ) kazao je da je predsjednik stranke o tome rekao sve što je trebalo reći. Na pitanje je li se prepoznao u riječima sutkinje Ivane Čalić nije želio odgovoriti. 

Na pitanje hoće li se ova presuda, bez obzira na to što nije pravomoćna, odraziti na iduće izbore Davorin Mlakar (HDZ) je rekao: 'Svaka presuda se odražava na volju birača, ali nadam se ova može i pozitivno odraziti na naše birače - kazao je.

Mlakar: Zašto bih se ja prepoznao u riječima sutkinje Čalić?

Pitanje je li se prepoznao u riječima sutkinje da su odgovorni i oni koji su okretali glavu i spuštali pogled, Mlakar smatra vrlo čudnim.

- Mislim da me sutkinja nije spomenula, mislim čak da je rekla da članovi HDZ-a nisu odgovorni i ne znam zašto bih se ja prepoznao - izjavio je.

Mlakar vjeruje da se nepravomoćna presuda neće potvrditi i napomenuo je da ona ima manjkavosti na koje će ukazati u žalbenom postupku.

Stazić: HDZ i Sanader osramotili su cijelu Hrvatsku

Nenad Stazića (SDP) kazao je da je iz nepravomoćne presude HDZ-u vidljivo da su ne samo HDZ nego i njihov bivši predsjednik osramotili cijelu Hrvatsku. Napomenuo je da nije toliko problem materijalna šteta, koju će morati nadoknaditi, već su proizveli štetu ugleda politike i političara.

- Nema danas prezrenijeg posla od posla političara. Tome su krivi oni. Iznevjerili su povjerenje i onih koji su za njih glasali, ali urušili su povjerenje u politiku kao pošten rad za javno dobro. I to je šteta koju će teško biti ispraviti. Morat ćemo se svi truditi da taj njihov grijeh popravimo u javnosti - kazao je.

'Prestrašno je da Karamarko odbija prihvatiti presudu'

Neprihvatljivo mu je što predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbija prihvatiti presudu te napominje da čovjek koji sutra planira biti premijer kaže da ne želi poštivati pravni sustav ove zemlje.

- To je prestrašno - rekao je.

Upitan može li HDZ ako se ova presuda i potvrdi nastaviti dalje normalno funkcionirati. Stazić smatra da bi oni trebali prestati funkcionirati bez obzira na konačnu presudu. 

'Takva stranka bi se trebala ugasiti'

Podsjetio je da u obrazloženju suda stoji sa su oni s Fimi Medijom počeli 2003. godine odnosno odmah čim su stupili na vlast.

- Oni su imali plan, oni su se borili da dođu na vlast da bi mogli opljačkati zemlju. To je prestrašno. Takva stranka bi se trebala ugasiti - zaključio je SDP-ovac.

Najčitaniji članci