Obavijesti

News

Komentari 78

Stazić o aferi 'Barbika': Cilj je jasan, oblatiti SDP i Josipovića

Stazić o aferi 'Barbika': Cilj je jasan, oblatiti SDP i Josipovića
3

Igor Dragovan nije dobio sporni dokument, ali uvjeren je da SDP nema nikakve veze s tim nego da iza svega stoji HDZ, koji ovako pokazuje na što je sve spreman

VIDEO

Akcijski plan "Barbika " tema je o kojoj se govorilo na saborskim hodnicima. Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić (SDP) na čiju je adresu također stigla ova anonimna predstavka nakon što ju je pročitao o njoj je iznio svoje mišljenje.

- Tu se radi o jednom stupidnom uratku glupog pojedinca ili grupe autora sa bitno reduciranim kognitivnim mogućnostim a. Stvar je stvarno bedasta, a cilj je jasan: pokušati oblatiti SDP i predsjednika Josipovića kao one koji su spremni voditi prljavu kampanju. SDP nikada nije vodio prljave kampanje , a svi koji ste pratili kampanju predsjednika Josipovića na prošlim izborima mogli su vidjeti da je to bio uzor političke korektnosti i čistoće - rekao je.

Dragovan: Odgovorno tvrdim da HDZ stoji iza svega

Stazić nije mogao reći tko stoji iza toga, jer je "akcijski plan" došao anonimno. Za razliku od njega Igor Dragovan (SDP) nije dobio predstavku niti ju je pročitao , ali je ustvrdio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- SDP s tim nema nikakve veze. Ovo samo pokazuje na što je HDZ spreman u prljanju političkog prostora . Vrlo odgovorno tvrdim da oni stoje iza toga i da su počeli kampanju za predsjednika Republike na najprljaviji mogući način . To je već viđeno i građani bi se trebali zamisliti što ih čeka ako oni budu imali odgovornost i kompletan represivni aparat u svojim rukama - rekao nam je Dragovan.

Upitan treba li predsjednik Josipović po tom pitanju poduzeti nešto konkretnije, Dragovan je rekao kako smatra da ne.

- Mislim da svi koji su za to zaduženi, a tu govorim o sigurnosno-obavještajnom apara tu, bi se trebao maksimalno uključiti da vidi iz koje radionice i zašto se takvi dokumenti puštaju za dezinformiranje javnosti. To je usmjereno prije svega protiv građana Hrvatske, a nakon toga i protiv predsjednika Josipovića - kazao je Dragovan koji je ponovio svoj stav da je to napravljeno u HDZ-ovoj tvornici.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Holy: Radi se o pokušaju diskreditacije predsjednika

I Mirela Holy (ORaH) na kućnu adresu primila je navedene papire, a kad ih je vidjela bilo joj je odmah jasno da se radi "o jednom prilično besmislenom pokušaju diskreditacije predsjednika Ive Josipovića ". Potvrdila je da se u jednom dijelu pod operacijskim timovima navodi i njezino ime:

- To je totalno glupo i besmisleno - kazala je.

Ako je ovo početak kampanje za predsjedničke izbore za Holy je očito da će određeni krugovi voditi jako prljavu kampanju . Sumnja da su ovo odradili oni koji pokušavaju diskreditirati predsjednika Josipovića. Upitana misli li da to dolazi iz suprotnih tabora, Holy je kazala:

- Pa vjerojatno da - rekla je.

Tuđman: U politici vrijedi pravilo - kome to ide u korist

Miroslav Tuđman (HDZ) smatra da ovo što se zbiva je "ispod svake političke, intelektualne i moralne razine" . Upitan što kaže na optužbe da to dolazi od strane HDZ-a, Tuđman je kazao:

- Čujte u politici vrijedi jedno drugo pravilo, kome to ide u korist. Prema tome ako netko izađe s time van i kaže je ja sam ugrožen n a nelegitimnim ili nelegalnim metodama onda je to dosta providno i upitno - rekao je.

Ne vjeruje da su u ovaj slučaj upletene obavještajne službe . Tuđman smatra da bi predsjedni k Josipović trebao inicirati raspravu preko Vijeća za nacionalnu sigurnost o tome da se donesu zakoni i pravila igre oko informacijskih i medijskih operacija što je u svijetu normalna stvar.

- Mi odgovora na to nemamo niti se netko time bavi osim nas koji se time bavimo na teorijskom i edukacijskom planu - kazao je.

Ljubičić: Isto tako bi se moglo govoriti i o kampanji Ken

O aferi "Barbika" oglasila se i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

- Ne znam što bih uopće rekla na to, meni se to čini kao nekakva politička podmetanja , danas imamo prilike čuti da se govori o kampanji Barbika kako bi se isto tako moglo govoriti o kampanji Ken. Žalosno je što se žene uvijek uzimaju u tom segmentu kada se može manipulirati s nekim političkim poenima u bilo kojem području. Ne znam uopće tko to plasira i u kojem smislu i ne bih osobno pridavala tome veliku važnost - kazala je novinarima u Saboru.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a