News

Komentari 7

Drpić: Ne očekujemo ništa, cilj im je likvidacija Jadrankamena

Drpić: Ne očekujemo ništa, cilj im je likvidacija Jadrankamena

Kako sindikalni čelnici imaju zabranu prilaska na 50 metara od stečajne upraviteljice, radnici će izmjeriti udaljenost i povući crtu iza koje će oni stajati

Radnici Jadrankamena, njih dvjestotinjak, došli su u četvrtak s Brača u Split na izvještajno ročište u stečajnom postupku. Prošli su gradom, stigli su pred zgradu Trgovačkog suda, nakon čega su se u dva kombija počeli prevoziti na Dračevac u zgradu Općinskog suda gdje postoji dovoljno velika dvorana u kojoj će se održati ročište.

- Ne očekujem ništa. Stečajnoj upraviteljici i njezinim nalogodavcima, u prvom redu našem bivšem vlasniku i čelnicima Općine Pučišća, cilj je likvidacija Jadrankamena. Sud može govoriti što ga je volja, stečajna ravnateljica nije smjela biti stečajna upraviteljica - izjavio je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. 

S obzirom na to da ima zabranu prilaska stečajnoj upraviteljici Anči Bašić na manje od 50 metara, najavio je da će njegovi kolege metrom izmjeriti udaljenost i povući crtu iza koje će on stajati s još trojicom kolega koji također imaju zabranu.