News

Komentari 18

'Znaš li ti tko stoji iza posla s Fimi mediom? Mladen Barišić'

'Znaš li ti tko stoji iza posla s Fimi mediom? Mladen Barišić'

Svjedok Tomislav Štengl je od 2003. do 2009. radio u marketingu Ine. Tvrdi da mu je Josip Petrović, član uprave Ine, naredio da se s Fimi mediom mora sklopiti ugovor

Na suđenju u slučaju Fimi Media u srijedu je svjedočio Tomislav Štengl (40) koji je od 2003. do 2009. bio djelatnik Ine. Bio je odgovoran za marketinške aktivnosti pa mu je u ljeto 2006. Josip Petrović, član uprave, naredio da primi Nevenku Jurak i s njom sklopi ugovor kojim bi Fimi Media radila promotivne aktivnosti kod otvorenja benzinskih pumpi.

- Odmah sam vidio kako Fimi Media nema kapaciteta za taj posao. Osim toga Ina je imala ugovore već s nekim PR agencijama te je i sama imala dovoljno ljudi za te poslove. Zato nisam mogao napraviti taj ugovor. No na inzistiranje Petrovića zanemarena su interna pravila i napravljen je nacrt ugovora s Fimi Medijom. Petrović mi je čak jednom i rekao: 'Znaš li ti tko stoji iza svega toga? Gospodin Barišić.' Ugovor je išao onda pred odbor za nadmetanje i na kraju je sklopljen - rekao je Štengl.   

Svjedok je rekao i kako je njemu prema hijerarhiji naređeni bio Tomislav Dragičević, predsjednik uprave, no zbog opsega poslova morao je slušati naređenja svih članova uprave. 

- Nakon što su se pritisci Petrovića zaoštrili s tim sam upoznao Dragičevića. On mi je rekao kako, ako sam već primio Jurak, to ostane na tome. Kasnije mi je rekao da je i njega Barišić zvao - rekao je Štengl. Dodaje i kako je Petrović bio "siva eminencija" u INA-i pa ga je morao slušati. Rekao je i kako je ugovor s Fimi Medijom bio na 3,97 milijuna kuna. 

Najčitaniji članci