Obavijesti

News

Komentari 16

Štern: Nije riječ o privatizaciji, već o restrukturiranju Holdinga

Štern: Nije riječ o privatizaciji, već o restrukturiranju Holdinga
1

Davor Štern je za 24sataTV komentirao poslovanje Holdinga i navode o privatizaciji, a osvrnuo se i na rad aktualne Vlade te na vođenje Ine i pregovore s MOL-om

VIDEO

Davor Štern, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i član Nadzornog odbora Holdinga u 'Dnevnom Redu' na 24sataTV rekao je kako se ne radi o privatizaciji Holdinga, nego o restrukturiranju i dovođenju njega u ono što je bio. Istaknuo je kako je Holding krovna organizacija skupa trgovačkih društava, a plan je pretvarati podružnice u trgovačka društva.

- Da li nešto treba privatizirati ne smije biti kratka i brza odluka, nego mora biti plod studije isplativosti. Kada se radi o malom poduzeću gdje ima 17 radnika, odluka se može donijeti u tjedan dana, a kada se radi o većim društvima, mora biti više vremena - rekao je Štern. 

Dodao je kako je u Skupštini određen skup interesa prisutan, ali ne zna na koga je Milan Bandić mislio kada je rekao da je on mungos koji se bori s kobrom

Štern je istaknuo kako je činjenica da gubici od dvije milijarde kuna govore i tome da se slabo upravljalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- NO je suodgovoran i pojedinačno su članovi odgovorni za poslovanje poduzeća. Za svaki slučaj privatizacije članovi NO moraju biti o tome obaviješteni. Mi ćemo tražiti da smo potpuno informirani - kazao je Štern. 

'Bitne tvrtke u Holdingu ne smiju u privatizaciju'

Član NO Holdinga rekao je kako je njegov stav da bilo koja tvrtka koja upravlja bitnom infrastrukturom grada ne smije biti privatizirana, nego mora ostati u vlasništvu grada. Kaže kako se i drugim tvrtkama u Zagrebu može dogoditi situacija HEP-a, tj. da dobiju konkurenciju.

Davor Štern je rekao i kako smatra da ne treba politika voditi grad, nego grad mora voditi zdrav razum.

- Danas biti član NO je velika odgovornost i obaveza, jer svi odgovaramo za sve što se događa. Ja ću uvijek razmišljati svojom glavom i ponašat ću se u skladu sa svojim stavom. To što sam na listi Bandića to je dokaz privrženosti njegovom radu - rekao je. 

Štern će predložiti formiranje gradskog redarstva

- Ja danas namjeravam u okviru prvog sata na Skupštini postaviti pitanje formiranja gradskog redarstva. Ja sam kao ministar gospodarstva bio pokretač formiranja državnog inspektorata. Sve su inspekcije bile razjedinjene i tada smo uz pomoć Ljerke Mintas Hodak formirali inspektorat koji danas radi fantastično - rekao je Štern te je dodao kako bi kontrolor ZET-a mogao prijaviti npr. grafitere kada ih vidi te bi mogao paziti na čistoću grada.

- Smatram da narušavanje reda i mira s pretjeranom bukom nije posao policije nego gradskog redara. To je jedna od stvari za koju smatram da bi mogla poboljšati rad cjelokupnog sustava. Sve službe imaju mogućnost da povećaju svoju efikasnost - rekao je. 

'Iza Bandića stoji vojska ljudi'

Zastupnik je komentirao i kako Bandić u Zagrebu pokreće stvari, a iza njega stoji vojska ljudi koja te stvari mora provesti. 

'Davanje Ine MOL-u je potpuno pogrešan potez'

Osvrnuo se i na Inu.

- Davanje MOL-u je bio potpuno pogrešan potez i na tome sam puno radio dok sam bio u Nadzornom odboru Ine. Osmislili smo proces pregovora, kojeg i Vlada danas koristi - rekao je Štern te dodao kako se izgubilo puno vremena. Komentirao je i kako je tempo pregovora spor te da jedan sastanak mjesečno nije dovoljan. 

'Vlada u dvije godine nije napravila ništa'

Osvrnuo se i na rad Vlade te je rekao kako se u dvije godine nije napravilo gotovo ništa. Smatra kako se stvari treba dovesti u red, što znači povećanje efikasnosti svakog subjekta u državi. Štern smatra i da su državi potrebni duboki rezovi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a