Obavijesti

News

Komentari 200

Steže se obruč oko silovatelja: Prva Ivina žrtva je rođakinja...

Steže se obruč oko silovatelja: Prva Ivina žrtva je rođakinja...
5

Ivu Kezelea ni kiša i nevrijeme nisu natjerali da napusti svoje sklonište. Policija ga uporno traži. Mještani se nadaju kako će potraga za silovateljem što prije završiti...

VIDEO

Policija još traga za odbjeglim Ivom Kezeleom (38), kojeg se sumnjiči da je prošlog tjedna silovao maloljetnu nećakinju. On se krije u poljima istočno od Slavonskog Broda, od Sredanaca do Bickog Sela.

Neslužbeno doznajemo da policija steže obruč oko osumnjičenog.

- Ivo je u nedjelju nazvao mobitelom mog unuka, sina druge kćeri. Dijete je otišlo u šumu i sastalo se s njim. Kad se vratio kući, rekao je da je kod njega vidio oružje - kazala je Marija, majka osumnjičenog, dodavši da je njen sin prvi put silovao sredinom devedesetih godina, a žrtva je bila njegova rođakinja.

Mještani sela na istoku Brodsko-posavske županije i dalje strahuju za živote svoje djece.

- On je sada u strahu jer zna da ga policija traži. Zato je vjerojatno još opasniji. Djecu ne šaljemo u polja, mada i sami izbjegavamo tamo ići unatoč tome što je sezona poljoprivrednih radova. Molimo Boga da ga uhvate ili da se sam preda - rekla je mještanka Starog Topolja.

- Šteta je učinjena i teško je to popraviti. Moje dijete se oporavlja i nadam se da će to preboljeti. Trebat će za to vremena, nadam se da će sve biti u redu. Žao mi je punice i šogora zbog svega što zajedno s nama proživljavaju. Utučen sam, ne znam što misliti - rekao je otac djevojke koju je Kezele silovao prošlog tjedna na seoskoj zabavi.

Uzeo je pušku i municiju i pobjegao u šumu 

Vidjela sam policajce s dugim cijevima u dvorištu ispred kuće i pitala ih što se zbiva. Rekli su mi da uđem u kuću i zaključam vrata, kaže mještanka Bickog Sela kraj Slavonskog Broda.

Tek je poslije saznala da policija traži opasnog silovatelja. Ivo Kezele (38) već pet dana bježi policiji po Slavoniji. Traže ga zbog sumnje da je nakon seoske zabave silovao nećakinju (16). Mještani kažu kako se krije negdje po okolnim šumama i poljima ili u nekoj od napuštenih kuća. Navodno je naoružan puškom M 48, koju je s 25 metaka uzeo iz kuće i pobjegao...

U Bickom Selu ogorčeni su na pravosuđe jer je Kezele već bio osuđivan zbog napada na djecu. Godine 2005. imao je spolni odnos s hendikepiranim maloljetnikom kojeg je zaskočio u kanalu.

Na Općinskom sudu u Sl. Brodu su ga zbog toga 2008. osudili na godinu i pol dana zatvora. Tužiteljstvo se žalilo pa mu je Županijski sud povisio kaznu na dvije godine. Kaznu je odslužio 2010. i izašao na slobodu, što nam je potvrdio predsjednik suda Zlatko Mirković.

'Do sada se svaki put sam prijavio', tvrdi majka 

No Kezeleova majka kaže kako je do sad već više puta napastovao maloljetnike.

- Ne znam što je u njemu puklo, imam još dvojicu sinova i dvije kćeri i s njima nema problema. Koliko ja znam, ovo mu je peto silovanje, ali do sada se svaki put sam prijavio - rekla je njegova majka Marija plačući u rodnoj kući.

- Bili smo kod zeta i kćeri na kirvaju u selu na području Bukovlja. Ivo je tog dana prilično popio. Kad smo pošli kući, rekao je da će ostati kod sestre i da će ići na zabavu. Tako je i bilo. Ujutro me nazvao zet i rekao mi da nas je zadesila nesreća. Pomislila sam da se Ivo potukao, a onda sam čula da je silovao moju unuku. U međuvremenu je u našu kuću došla policija po njega, ali nije se vratio kući. Otišli smo kod zeta, koji je unuku odvezao u Slavonski Brod na pregled. Kad se vratila, vidjeli smo da ima ogrebene i izgrižene usne, vidljive tragove davljenja i rekla je da je silovana. Poželjela sam da mi se otvori tlo pod nogama i da legnem u zemlju - rekla je kroz suze Marija.

Odbjegli sin joj se javio mobitelom sutradan oko 17 sati.

Poželjela sam da mi se otvori tlo pod nogama i da legnem u zemlju, majka Marija

- Savjetovala sam mu da se prijavi policiji da nas ne izlaže ruglu, a on je rekao da se ovaj put živ neće predati, već samo mrtav - kaže utučena Marija.

- Navodno su psi tragači pronašli njegov trag u dvije napuštene kuće na početku sela, u kojima se najvjerojatnije skrivao od policije. Trag je vodio sve do naših kuća, čak kroz moje dvorište - ispričao je mještanin Starog Topolja.

- Ne znam što bih rekao. Bio je dobar i radio je u selu, ali čuli smo da je prije radio gluposti. Svi se bojimo jer ima pušku - rekao nam je Zdravko Pleše iz Bickog Sela.

- Ne znam više kako ću ovo izdržati. Sve nas je osramotio. Nakon ovoga što je učinio, išao je sestri na vrata. Ona nije bila kod kuće, ali je zatekla razbijena vrata. Bože, što mu se događa, hoće li ovome doći kraj - u suzama se pita majka odbjeglog silovatelja.

Strah u kostima: Roditelji prate djecu u školu...

Ne želimo pustiti djecu iz vida ni na trenutak. Pratimo ih do škole ili na autobusnu stanicu. Strah nas je, kažu roditelji djece iz Bickog Sela i okolnih mjesta.

- Udana sam u Garčin, a moji su u Starim Perkovcima. Ovih dana rijetko idem k njima u posjet, a ako odem, onda nastojim da to bude dok je još dan, strah me da me ne uhvati noć. Bit ću najsretnija kad čujem da su ga uhitili, jer trenutno nam je sloboda kretanja ograničena - rekla je Anamarija iz Garčina.

Policija je i u srijedu bila na lokalnim prometnicama. Kezele dobro poznaje sve okolne puteve, pa se vjerojatno zato tako dugo skriva. Majci se javio samo jedanput, mobitelom, a nakon toga mu se vjerojatno ugasio jer se ispraznila baterija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe