Obavijesti

News

Komentari 30

'Došao je taj dan...' Steve Jobs zbog zdravlja napušta Apple

'Došao je taj dan...' Steve Jobs zbog zdravlja napušta Apple
1

U tužnom priopćenju Steve Jobs podnio je ostavku kao CEO Applea. Steve Jobs je najuspješniji direktor posljednjih 25 godina u SAD-u, kaže Eric Schmidt iz Googlea

VIDEO

Karizmatični glavni šef Applea Steve Jobs ponovno je na trenutak zaustavio svijet, a posebno ljubitelje Appleovih proizvoda. No, ovoga puta čelnik jedne od najvećih svjetskih tvrtki nije predstavio neki novi revolucionarni gadget, nego je imao tužnu vijest: "Došlo je vrijeme da se povučem..."  

Steve Jobs podnio je ostavku na mjestu glavnog direktor Applea u dramatičnom priopćenju koje je ponovno podsjetilo na njegovo narušeno zdravlje i borbu s rakom. 

- Uvijek sam govorio da ću biti prvi koji će vam reći ako dođe dan kada neću moći obavljati svoje dužnosti i ispunjavati očekivanja kao Appleov šef. Na žalost, taj je dan stigao - napisao je 55-godišnji Steve Jobs u kratkoj obavijesti, koja neće ostaviti ravnodušnima brojne štovatelje i korisnike uređaja kojima je mijenjao svijet. 

>>> Kako će izgledati moderni svijet nakon Steve Jobsa?

Jobs se već dugo smatra dušom Applea i najvećim zaslužnikom za revitaliziranje tvrtke koja danas vrijedi više nego sve velike europske banke zajedno! A najveće uspjehe posljednjih godina požnjeli su upravo Jobsovim iPhoneom i iPadom. 

Kada god bi Jobs objavljivao proteklih godina u borbi s rakom da ima ozbiljnih poteškoća sa zdravljem, padala je vrijednost dionicama Applea, a tako je bilo i nakon ove povijesne objave. Cijena im je padala i do 7 posto u satima nakon objave. No, analitičari procjenjuju da je Apple već toliko dobro posložen i da već ima dobitnu strategiju plasiranja proizvoda koja će ga održati na vrhu.

Jobs će i dalje ostati u kompaniji na poziciji predsjednika (koje dotad nije bilo) i davati savjete i ideje koliko će moći. 

U svom pismu upravnom odboru Applea Jobs je napisao: 

Ovim dajem ostavku kao CEO. Volio bih pomoći, ako Odbor misli da je to u redu, kao predsjednik uprave, direktor i zaposlenik Applea. 

Odbor je zaključio da je to sasvim u redu. 

Čelnu poziciju u Appleu preuzima Jobsova desna ruka Tom Cook, koji ga je i mijenjao od 17. siječnja kada je Jobs otišao na bolovanje. Zapravo, kada god bi Jobs odlazio na bolovanje njegove bi dužnosti preuzimao upravo Cook, inače prijašnji šef Compaqa, no dakako  on jednostavno nije Jobs pa će se Cook tek trebati dokazati investitorima. 

Jobsova ostavka potresla je silikonsku dolinu. 

- Ovo je stvarno tužno, nitko na tu odluku ne gledao kao na poslovnu stvar, nego smo zabrinuti. Nitko ne misli da Jobs odstupa zato što mu se više ne da biti Appleov direktor. Ton priopćenja o ostavci bi mogao značiti da je njegovo zdravlje u puno lošijem stanju nego što se to javno zna - rekao je jedan od Jobsovih kolega za Reuters, koji je želio ostati anoniman.   

Koliko je Jobs cijenjen među kolegama svjedoči i sljedeća izjava Erica Schmidta iz Googlea:

- Steve Jobs je najuspješniji direktor posljednjih 25 godina u SAD-u. On je na jedinstven način spojio umjetnički štih s inženjerskom vizijom za izgradnjom izvanredne tvrtke. On je jedan od najvećih američkih lidera u povijesti. 

Milijuni Appleovih ili bolje rečeno fanova Steve Jobsa komentiraju njegovu odluku na društvenim mrežama, a među nebrojenim komentarima u medijima se istaknuo i ovaj post na Facebooku iz Danske: 

"Good Job. I just ate an Apple. It was bittersweet. Guess i'll just have to Cook it from now on".


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa