Obavijesti

News

Komentari 152

Stigla kartica: Željko Kerum je najbogatiji saborski zastupnik

Stigla kartica: Željko Kerum je najbogatiji saborski zastupnik
1

Pa bio je i prije, o čemu je riječ? Pitajte njega sve što ga imate pitat. Ne mene, ja nisam njegova glasnogovornica. Izvol'te dalje..., komentirala je Kerumova sestra

VIDEO

 U saborsko Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa sa zakašnjenjem od dva dana stigla je imovinska kartica Željka Keruma koja je potvrdila da je on najbogatiji saborski zastupnik. 

Zastupnica Nevenka Bečić, popularno zvana Seka, u Saboru u srijedu i nije bila baš raspoložena komentirati svoju imovinu i imovinu svog brace Želja Keruma.

- Vaš brat je najbogatiji zastupnik...- pokušali su konstatirati novinari, a ona je odmah presjekla:

- Pa bio je i prije... o čemu je riječ...? Pitajte njega sve što ga imate pitat. Nemojte mene, ja nisam njegova glasnogovornica. Izvol'te dalje... - odlučno je dočekala novo pitanje.

- Iz imovinske kartice se vidi da očito volite umjetnost jer imate puno slika - opet su konstatirali novinari.

- Slike nisu moje vlasništvo. U imovinskoj kartici je jasno navedeno da su vlasništvo mog supruga. Prema tome, nije poželjno informirati javnost sa iznošenjem neistina - nije se dala Seka.

No, novinari su se tvrdoglavo vratili na njenog Bracu:

"Kerum obavlja volonterski posao u Saboru, ne prima plaću"?

- Maloprije sam rekla da nisam glasnogovornica gospodina Keruma. Izvolte dalje...

- Pitamo vas kao sestru, a ne glasnogovornicu...- nisu novinari ni završili.

- Ima'l još pitanja. Ako nema, imam još obaveza. Fala lijepa - pozdravila se Seka.

Ušteđevina od 52.910.560 kuna i 255 tisuća eura

 Prema podacima iz imovinske kartice Kerum kao gradonačelnik Splita godišnje zarađuje 228.961 kuna. S obzirom da zakon propisuje da se zarađivati može od samo jedne državne dužnosti on posao saborskog zastupnika obavlja volonterski.

Kerum je vlasnik više zemljišta. U Rogoznici ima zemlju površine 4.422 metara kvadratnih koja vrijedi 270 tisuća eura. Kuća i vrt u Solinu površine 785 kvadrata vrijede 153 tisuće eura, a zemljište u Splitu čiju kvadraturu nije naveo vrijedi 400 tisuća eura. U Podstrani zastupnik ima 'kuću stara škola' od 460 kvadrata plaćenu 60 tisuća eura. Vlasnik je i kuće u Zagrebu od 1357 kvadrata koja vrijedi 300 tisuća eura, hotela Neva u Podstrani od 1153 kvadrata i 2 milijuna eura, te kuće i vrta od 430 kvadrata na Čiovu koji vrijede 100 tisuća eura.

Pored ovoga ima i dvije štednje u iznosima od 52.910.560 kuna, te 255 tisuća eura. 

U njegovom stopostotnom vlasništvu nalazi se i sedam poduzeća za koja su navedene nominalne vrijednosti. To su Kerum d.o.o. od 52.600 kuna. Ribomiks od 50.000 kuna, Neva Kerum od 10.020.000 kuna, Joker od 20.000 kuna, Fanat od 17.021.300 kuna, Kerum trgovina od 20.000 kuna, te Lora projekt od 20.000 kuna. U svim tvrtkama upravljačka je prava prenio na povjerenika.

Prema kartici Kerum nema nikakvog duga po jamstvima koja je izdao za svoja trgovačka društva, a naveo je i da je od trgovine kapitalom prošle godine zaradio 12.447.000 kuna, a od imovine ukupno 81.540 kuna. 

Imovinu je popisala i sestra

Imovinsku karticu predala je i Kerumova sestra, zastupnica Nevenka Bečić. Ona je u prošloj godini zaradila 221.711,28 kuna. Za većinu nekretnina navedeno je da su u vlasništvu njenog suprug, a većinom su ih dobili nasljedstvom.

Među 11 nekretnina je stan u Splitu od 204 metara kvadratnih vrijedan 7 milijuna kuna,  kuća s okućnicom od 1200 kvadrata, također u Splitu, koji vrijede  10.800.000 kuna i zemljište od 2000 kvadrata u Podstrani vrijedno 3 milijuna kuna. U kartici je navela i grobnicu u Splitu plaćenu 50 tisuća kuna. Vlasnica je automobila Golf čija vrijednost nije navedena. 

Njezin suprug posjeduje impresivnu zbirku umjetnina, za koju je navedeno da je naslijeđena. Jedna od umjetnina je ulje na platnu staro 300 godina, reprodukcija Madone od Raffaela, vrijedno 375  tisuća kuna. Vlasnik je i ulja na platnu Monfei Bianchi koje je staro 200 godina,  zbirke 20 slika koje su stare do 50 godina, te zbirke numizmatičke vrijednosti starosti oko 300 godina. Vrijednost umjetnina, osim za Madonu, u kartici nije navedena.

Prema popisu u imovinskoj kartici Nevenka je osobno vlasnica 210 dionica Konstruktor inženjeringa i 60 dionica HT-a čija vrijednost nije navedena. Nevenkin suprug ima 80 tisuća eura ušteđevine, a imaju i dva kredita od 260, odnosno 38 tisuća eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi