Obavijesti

News

Komentari 3

Stigle hladnoće, za jednu regiju proglasili su crveni meteoalarm

Stigle hladnoće, za jednu regiju proglasili su crveni meteoalarm

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C, glasi prognoza DHMZ-a

VIDEO

U Hrvatskoj će u ponedjeljak biti pretežno sunčano, a na Jadranu i područjima uz njega sa zapada postupni porast naoblake. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima, a od sredine dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C, glasi prognoza DHMZ-a.

Bez upozorenja su Gospićka, Zagrebačka, Karlovačka i Osječka regija. Žuto upozorenje izdano je za za Riječku regiju, Zapadnu obalu Istre, Splitsku, Kninsku i Dubrovačku regiju. Narančasto upozorenje imaju danas Kvarner i Kvarnerić, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija. Crveno upozorenje, što znači izuzetno opasno vrijeme, izdano je za Velebitski kanal.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza, za naredne dane.

- U ponedjeljak će u istočnim područjima Lijepe Naše biti dosta sunčanog vremena. Ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle, a tijekom dana povremeno umjerene naoblake. Uz većinom slab vjetar temperatura danju kao u nedjelju ili malo viša - uglavnom oko 13, 14 °C- započeo je prognozu Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će jutro biti razmjerno hladno. Pritom ujutro ponegdje magla, a dan će biti većinom sunčan, povremeno uz umjerenu naoblaku.

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

U gorju i na sjevernom Jadranu bit će više oblaka, posebice prema kraju dana. U jutarnjim satima u nekim kotlinama gorske Hrvatske treba računati na maglu, a moguć je i slab mraz. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na obali bura koja će u prvom dijelu ponedjeljka mjestimice biti jaka, na udare i olujna, poglavito podno Velebita. Dnevna temperatura na sjevernom Jadranu kretat će se između 15 i 20 °C, a u Lici i Gorskom kotaru od 9 do 12 °C.

Tijekom noći i ujutro puhat će bura i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, moguće na udare jaka, rijetko i olujna. Zatim popodne slabiji vjetar. Uz to djelomice sunčano, uglavnom bez oborine, a više će oblaka biti osobito potkraj dana. 

Na krajnjem jugu naše domovine tijekom noći još mjestimice može biti kiše, zatim danju uglavnom sunčano, a prema večeri novo naoblačenje. U popodnevnim satima bura će biti zamjetno slabija nego u prvom dijelu dana, a temperatura zraka porast će do vrijednosti od 20 do 22 °C.

Kraj babljeg ljeta: Uživajte još danas u lijepom vremenu, već sutra temperatura naglo pada
Kraj babljeg ljeta: Uživajte još danas u lijepom vremenu, već sutra temperatura naglo pada

- U utorak i srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, a u drugom dijelu srijede mjestimice može biti kiše. Uz jugozapadnjak u četvrtak toplije. Pritom više oblaka te povećana vjerojatnost za kišu posebno u krajevima uz Jadranu.

- I na većini Jadrana u četvrtak je moguća kiša, te jugo koje može biti i jako. Tijekom srijede kiša je izgledna samo na sjevernom dijelu, a u utorak uz dulja sunčana razdoblja većinom suho sa slabim vjetrom te s podjednakom temperaturom zraka kao u ponedjeljak- prognozirao je za HRT Mikec.

A ovdje svakodnevno pratite prognozu 24sata

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...