Obavijesti

News

Komentari 5

Stiglo sedam prijava: Staničić (HDZ) je novi direktor HTZ-a

Stiglo sedam prijava: Staničić (HDZ) je novi direktor HTZ-a
1

Ministar Cappelli je rekao da odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom

VIDEO

Kristjan Staničić novi je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), jednoglasno je u srijedu odlučilo Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog posebnog povjerenstva za taj izbor, priopćeno je iz HTZ-a.

Kako se navodi u priopćenju, nakon provedenih razgovora sa svih sedam kandidata, koji su ujedno imali i priliku prezentirati svoje programe, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izbor direktora/direktorice Glavnog ureda HTZ-a Staničića je jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata.

Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli, koji je na početku sjednice članove vijeća obavijestio o kvalitetno provedenom procesu izbora novog direktora.

"Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora HTZ-a izabran Kristjan Staničić. Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu za kojeg sam siguran da će dati veliki zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica što je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća", izjavio je Cappelli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istaknuo je i da hrvatski turizam ima veliki potencijal za rast i razvoj te je siguran da će kroz zajedničku suradnju učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima.

Cappelli je dodao da odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom.

"Siguran sam da će dobar dio kandidata u budućnosti dati svoj doprinos daljnjem razvoju hrvatskog turizma te pronaći svoje mjesto unutar turističkog sustava", rekao je ministar, zahvalivši se dosadašnjem direktoru HTZ-a Ratomiru Ivičiću na dobroj suradnji i uspješnom vođenju Glavnog ureda.

Kristjan Staničić rođen je 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine.  U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani.

Karijeru je nastavio u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Natječaj za izbor novog direktora Glavnog ureda HTZ-a trajao je 60 dana, a rok za prijave istekao je 30. svibnja u ponoć.

Na natječaj je stiglo sedam prijava, koje je pregledalo posebno povjerenstvo za evaluaciju kandidatura izabrano od strane Turističkog vijeća HTZ-a, kako bi utvrdilo koji od kandidata ispunjavaju potrebne uvjete za daljnju evaluaciju.

Do izbora novog direktora, njegove poslove obavljao je dosadašnji direktor Ivičić, koji je tražio razrješenje s te pozicije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)