News

Komentari 8

Stiže hladna fronta: Na moru valovi preko četiri metra, jaki udari bure, poplave i snijeg

Stiže hladna fronta: Na moru valovi preko četiri metra, jaki udari bure, poplave i snijeg

Olujni vjetar na moru će stvarati valove veće od četiri metra, zbog kojih će neke rive poplaviti, a stabilizacija vremena ne dolazi ni za vikend

Velika promjena vremena je pred vratima. Olujno nevrijeme, obilne padaline i grmljavina očekuje stanovnike Dalmacije narednih nekoliko dana.

Iz DHMZ-a upozoravaju na obilnu kišu, osobito na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije gdje mjestimice može pasti i više od 100 litara po četvornome metru.

Ciklona neće zaobići ni otoke, dapače najavljuju grmljavinsko nevrijeme, moguće su bujične i urbane poplave, tuča, na moru i pijavice osobito u petak u Dalmaciji.

Olujni vjetar na moru će stvarati valove veće od četiri metra, zbog kojih će neke rive poplaviti.

Stabilizacija vremena ne očekuje se ni za vikend jer će Hrvatska i dalje biti pod utjecajem prostranog polja niskog tlaka zraka. Kiša će i tih dana biti češća i obilnija na Jadranu i krajevima uz Jadran.

U periodu od četvrtka do nedjelje na nekim područjima na otocima ai uz obalu može pasti i više od 250 litara po četvornom metru.

Značajna količina kiše past će i u unutrašnjosti tijekom ovog kišnog razdoblja, a uglavnom u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije lokalno moguće i više od 100 litara po četvornome metru. U gorskim krajevima moguć je snijeg i susnježica.

Najčitaniji članci