News

Komentari 3

Stiže nagla promjena vremena za vikend: Alarm zbog vjetra i jake kiše, a padat će i snijeg

Stiže nagla promjena vremena za vikend: Alarm zbog vjetra i jake kiše, a padat će i snijeg

U subotu nas očekuje oblačno vrijeme povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom, uglavnom na istoku i u gorju. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg

Nakon dvadesetak suhih dana u veljači, u nekim krajevima i više, te nakon hladnog vala poslije kojeg je uslijedila iznadprosječna toplina s temperaturom i do 20 °C što je primjerenije travnju, za vikend nastupa zamjetna promjena vremena koja će obilježiti kraj ovogodišnje veljače.

U subotu nas očekuje oblačno vrijeme povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom, uglavnom na istoku i u gorju. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru.

Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna između 10 i 14, na moru od 13 do 16 °C. Navečer na kopnu osjetno zahladnjenje.

Za subotu je na snazi i žuti meteoalarm za cijelu Hrvatsku zbog vjetra, a za osječku i gospićku regiju i zbog kiše. 

U nedjelju se očekuje obilan snijeg 

Vrijeme se neće popraviti niti u nedjelju. U unutrašnjosti će pasti snijeg koji će se zadržavati na tlu. Bit će ga mjestimice i na Jadranu. U nedjelju će na sjeveru Jadrana zapuhati olujna bura popraćena padom temperature.

Što se oborina tiče, nerijetko bi moglo pasti više od 50 mm. Uz jako zahladnjenje u unutrašnjosti će značajni dio te oborine biti u obliku snijega, a u gorju se upozorava na obilniji snijeg, osobito u nedjelju kad može pasti i više od 30 cm.

Najčitaniji članci