Obavijesti

News

Komentari 137

Stiže oluja: Meteorolozi cijelu zemlju stavili pod uzbunu

Stiže oluja: Meteorolozi cijelu zemlju stavili pod uzbunu

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, svi dijelovi Hrvatske osim njezina krajnjeg juga stavljeni su pod žute ili narančaste uzbune, koje je DHMZ izdao putem Meteoalarma

VIDEO

Dobar dio Hrvatske u subotu očekuje drastična promjena vremena. Kako najavljuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, u drugom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu vrijeme će se stubokom promijeniti - očekuju nas olujni udari sjevernog vjetra i bure, naglo osvježenje te pljuskovi uz mogućnost nevremena, piše Jutarnji.hr.

U prvom dijelu dana još će biti pretežno sunčano, a zatim tijekom poslijepodneva slijedi naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjeverozapadu, tj. Međimurju, Hrvatskom zagorju te području uz granicu sa Slovenijom, a navečer i u većem dijelu zemlje. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženi i obilni, osobito u zapadnim predjelima. Suho će se zadržati jedino na jugu zemlje.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na kopnu će poslijepodne zapuhati jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom dijelu Jadrana navečer i u noći umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, svi dijelovi Hrvatske osim njezina krajnjeg juga stavljeni su pod žute ili narančaste uzbune, koje je DHMZ izdao putem Meteoalarma. Osim grmljavinskih oluja, probleme bi mogao stvarati i olujan vjetar, čiji bi udari u unutrašnjosti mogli dosezati i 90 kilometara na sat. Prije munjevitog olujnog naleta, u većini krajeva teško će se disati zbog velike sparine i izrazito visokih temperatura zraka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju tijekom noći mjestimična kiša, lokalno i grmljavina, a prema jutru smanjenje naoblake. Stoga će veći dio dana prevladavati sunčano. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, zbog čega je za to područje izdana i crvena uzbuna, postupno će oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 24, a između 27 i 30 °C u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima.

Početkom sljedećeg tjedna pretežno sunčano, ali na kopnu osjetno svježije nego proteklih dana. Prema kraju tjedna nazire se i mogućnost nove promjene vremena, ali zasad nije moguće sa sigurnošću reći koliko će ona biti izražena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...