Obavijesti

News

Komentari 37

Stiže velika promjena vremena: Crveni alarm zbog olujne bure, diljem zemlje past će snijeg

Stiže velika promjena vremena: Crveni alarm zbog olujne bure, diljem zemlje past će snijeg
2

Zbog jake, mjestimično i olujne bure, za Riječku regiju i Kvarner upaljen je crveni meteoalarm koji upućuje na izuzetno opasno vrijeme, a zapadna obala Istre i Sjeverna Dalmacija su pod narančastim meteoalarmom

VIDEO

U unutrašnjosti će u ponedjeljak biti oblačno, povremeno uz malo snijega. Na Jadranu pak umjereno i pretežno oblačno, a na jugu Dalmacije mjestimično bi mogla pasti kiša. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na istoku sjeverozapadni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim pa je i duž obale moguć snijeg nošen vjetrom, glasi prognoza vremena DHMZ-a.

Temperatura zraka na kopnu kretat će se od -5 do 0, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 0 do 5, na sjevernom Jadranu od 2 do 8, a u Dalmaciji uglavnom od 6 do 12 °C.

Zbog jake, mjestimično i olujne bure, za Riječku regiju i Kvarner upaljen je crveni meteoalarm koji upućuje na izuzetno opasno vrijeme. Zapadna obala Istre i Sjeverna Dalmacija su pod narančastim meteoalarmom, za Osječku i Dubrovačku regiju nema upozorenja, a za ostatak zemlje upaljen je žuti meteoalarm.

U nastavku vam donosimo detaljniju, HRT-ovu, prognozu za ponedjeljak i nadolazeće dane.

U gorju i Slavoniji snijeg, podno Velebita bura s orkanskim udarima

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu padati snijeg te će se stvarati snježni pokrivač. Temperatura zraka kretat će se većinom od -3 do 0 °C i puhat će umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Podjednako hladno bit će i u oblačnoj središnjoj Hrvatskoj. Povremeno će biti i slabog snijega, pogotovo u istočnijim područjima gdje bi se mogao stvoriti tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na udare mjestimice jak.

Snijeg i led stižu u Hrvatsku. Crveni alarm zbog olujnih udara vjetra. Puhat će i do 180 km/h!
Snijeg i led stižu u Hrvatsku. Crveni alarm zbog olujnih udara vjetra. Puhat će i do 180 km/h!

U gorskim predjelima povremenog snijega bit će najviše na području Velike i Male Kapele. Na sjevernom Jadranu bit će umjereno do pretežno oblačno uz lokalno malo kiše, a podno Velebita i pahulje snijega nošene jakom i olujnom burom s orkanskim udarima. Vjetrovito će biti i u gorju pri temperaturi od -5 do -1 °C, dok će na moru biti većinom od 3 do 8 °C, no zbog bure će se doimati hladnije.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

U Dalmaciji će oblaka biti podjednako kao na sjevernom Jadranu, a slabe mjestimične oborine moguće su uglavnom u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, uz koju će more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C, a u unutrašnjosti Dalmacije ujutro niža.

Na pretežno oblačnom jugu Hrvatske mjestimice će pasti kiša te će puhati umjeren i jak istočnjak i bura. Bit će hladnije nego u nedjelju, a temperatura zraka  kretat će se uglavnom između 7 i 12 °C.

VIDEO Hrvatska se bijeli! Snijeg pada na Sljemenu, na Platku vlada prava zimska atmosfera
VIDEO Hrvatska se bijeli! Snijeg pada na Sljemenu, na Platku vlada prava zimska atmosfera

Temperature će se u četvrtak spuštati i do -10

U utorak u unutrašnjosti većinom oblačno, slab će snijeg prestati, najprije na sjeverozapadu, a u srijedu smanjenje naoblake. U četvrtak većinom sunčano, ujutro uz moguću maglu. Sjeveroistočni vjetar postupno će oslabjeti i bit će hladnije, pogotovo ujutro. U četvrtak se temperatura može spuštati i do -10 °C.

- Na Jadranu u nastavku tjedna sunčanije, uz postupno slabljenje jake i olujne bure. No, u utorak će podno Velebita još biti orkanskih udara i problema u prometu, a zatim prometni uvjeti u poboljšanju. Bit će još hladnije, osobito u utorak, ujutro ponegdje uz temperaturne minuse- prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije