News

Komentari 18

Stižu nam natprosječne zimske temperature - negdje i do 16°C

Stižu nam natprosječne zimske temperature - negdje i do 16°C

Privremeno zahlađenje uz snijeg koje je je većina ljudi napokon dočekala ovaj će tjedan zamijeniti promjenjivo i znatno toplije vrijeme, a ponegdje će temperature biti natprosječno tople s maglom, naoblakom i kišom

Zimsko vrijeme primjereno za početak veljače neće dugo potrajati - već od danas temperature će rasti i tako nastaviti do kraja tjedna, najavljuju iz DHMZ-a.

Dan koji je započeo s maglom u unutrašnjosti Hrvatske u nastavku će donijeti temperature do 8°C uz uglavnom sunčano vrijeme, kako nad naše krajeve pritječe topliji zrak. U Slavoniji i Baranji te ponegdje u Lici još će prijepodne mjestimice padati snijeg.

Do podneva još postoji opasnost od poledica, no te prijetnje neće biti u ostatku tjedna - kad je za cijelu Hrvatsku najavljeno toplije vrijeme.

Temperature će diljem zemlje biti uglavnom više od 10 Celzijusa, a ponegdje i do 16. U gorskim predjelima hladnije, oko 8. Iznadprosječno su to visoke vrijednosti za početak veljače, s jutarnjim temperaturama u plusu.

Ipak, neće biti posve stabilno, kako će u južnoj struji stizati vlažan zrak, tako da treba računati i na povremenu kišu, osobitu u Gorskom kotaru i Lici, i duž Jadrana u srijedi u četvrtak.

Svi dani bit će natprosječno topli, a najtoplije će biti krajem tjedna. U ostatku tjedna u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro i navečer mjestimice magla. 

Na Jadranu uglavnom djelomice ili pretežno sunčano, dok će u utorak na jugu Dalmacije uz više oblaka još može biti malo kiše, a u srijedu i četvrtak pak mjestimice kiša na sjevernom dijelu. 

Najčitaniji članci