Obavijesti

News

Komentari 63

Izdali alarm za cijelu zemlju: Na Sljemenu pada gusti snijeg

Izdali alarm za cijelu zemlju: Na Sljemenu pada gusti snijeg
2

Dodatni osjećaj hladnoće pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će se u južnijim krajevima još veći dio dana zadržati relativno toplo. No, gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše

VIDEO

Stiglo je pogoršanje vremena. Kiša u ovim trenucima pada duž Jadrana, i u sjeverozapadnoj unutrašnjosti Hrvatske. Kako dan bude odmicao, oborine će biti i drugdje, a kiša će biti lokalno obilnija na širem riječkom području i u gorju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Zrnati snijeg počeo je padati na Sljemenu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već oko podneva temperatura zraka će u većini središnje i istočne Hrvatske biti i za oko 10 °C niža nego u nedjelju, pri čemu će dodatni osjećaj hladnoće pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će se u južnijim krajevima još veći dio dana zadržati relativno toplo. No gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i olujno nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će mjestimice već oko podneva te još češće kasnije - padati i snijeg.

Uključen je meteoalarm za cijelu zemlju.

'Stižu oluje s kišom, svuda će jako zahladiti, bit će i snijega'

Iza nas je još iznadprosječno topla nedjelja, a ispred nas - nova promjena vremena. Već u ponedjeljak oko podneva temperatura će zraka u većini središnje i istočne Hrvatske biti i za oko 10 °C niža nego u nedjelju, pri čemu će dodatni osjećaj hladnoće pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će se u južnijim krajevima još veći dio dana zadržati relativno toplo. No, gotovo će posvuda do kraja dana pasti barem malo kiše, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, pa i olujno nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će mjestimice već oko podneva te još češće kasnije - padati i snijeg, prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

Za sjeverni Jadran izdao je narančasto upozorenje:

- U prvom dijelu dana mjestimice jako i vrlo jak jugo, a poslijepodne olujni udari bure, podno Velebita i orkanski. Srednja brzina vjetra 40-65 km/h; Najjači udari vjetra 90-130 km/h. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, piše DHMZ.

Crveno upozorenje za sutra izdano je za Velebitski kanal i to zbog jake bure:

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Od četvrtka stabilnije

Povremenih mjestimičnih oborina bit će još i u utorak, na jugu Hrvatske vjerojatno i srijedu, pri čemu će biti i prilično vjetrovito, posebice na Jadranu, uz često jaku i olujnu buru, ne samo na udare, a jugo će se još i u utorak zadržati oko Splita i još češće i jače - južnije.

Od četvrtka mirnije, stabilnije i sunčanije, uz porast dnevne temperature zraka, ali će jutra još ponegdje biti prilično svježa, osobito u unutrašnjosti, gdje je ponovno moguć mraz, osobito u četvrtak, ponegdje već i u srijedu ujutro, pa agrometeorolozi preporučuju zaštitu osjetljivijeg bilja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić