Obavijesti

News

Komentari 11

Stjepan Čuraj novi predsjednik HNS-a: Stranka ima budućnost

Stjepan Čuraj novi  predsjednik HNS-a: Stranka ima budućnost

Na online unutarstranačkim izborima u HNS-u odlučeno je da će Stjepan Čuraj zamijeniti Predraga Štromara na mjestu predsjednika stranke

HNS, stranka koja je konstituirala prošlu Vladu, a sad ima samo jednog zastupnika u Saboru, ima novo vodstvo. Na online sjednici, za nasljednika Predraga Štromara izabran je Stjepan Čuraj. 

Kako navode u priopćenju na web stranici, od ukupno 560 delegata 451 je pristupilo glasanju, a  394 podršku je dalo Stjepanu Čuraju, članu stranačkog Predsjedništva i bivšem saborskom zastupniku.

 - Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti - prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi - rekao je Čuraj. 

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, načelnika općine Cestica i člana predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirka Korotaja, dok su za potpredsjednice izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.