Obavijesti

News

Komentari 146

'Barišić ima moju podršku, ne trebamo se baviti sitnicama'

'Barišić ima moju podršku, ne trebamo se baviti sitnicama'
1

HDZ i Most imaju dobru suradnju. Ne pravim razliku između ministara iz HDZ-a i Mosta. Oko svih bitnih pitanja surađujemo. Svima je jasno da je Vlada stabilna, rekao je Plenković...

VIDEO

Na današnjoj sjednici Vlade, među ostalim, bilo je riječi o prvih sto dana Plenkovića i njegovih ministara. Plenković je zahvalio svim ministrima na trudu i angažmanu i poručio im kako u daljnjem razdoblju očekuje i više od njih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nastojali smo biti na tragu programa i radili na ispunjavanju ciljeva. Poruka dijaloga, smanjenje tenzija i podjela. To je poruka za koju ću se zalagati na čelu Vlade. Zadovoljan sam dosadašnjim radom. Druga poruka se odnosi na gospodarski rast i razvoj. Napravili smo racionalan proračun koji jasno signalizira rad Vlade. Povećali smo i sredstva za hrvatske branitelje. Prva smo Vlada koja je pokrenula pitanje demografske obnove - rekao je Plenković.

- Osnovali smo Ministarstvo državne imovine. Ova Vlada radi na pravnoj sigurnosti. Funkcioniranje i rad državne uprave je iznimno važan. Želim istaknuti da smo usvojili plan gospodarenja otpadom koji je jako bitan. Važna nam je sinergija sa županijama i gradovima i da ta suradnja bude pravilno koordinirana. Povećana je minimalna plaća, božićnice isplaćene bez rebalansa proračuna, nastavljamo razgovore sa sindikatima, stavili smo državne i javne zaposlenike u isti položaj. Socijalni dijalog je ono po čemu će se ova Vlada pamtiti - dodao je Plenković.

- Nismo iznevjerili obećanja, porezna reforma je korisna za sve građane. Ako netko želi izvući dva mala detalja koja se u toj cjelini čine groznim, onda neka to radi. Ta reforma je izuzetno dobra - rekao je Plenković.

- HDZ i Most imaju jako dobru suradnju. Ne pravim nikakvu razliku između ministara iz HDZ-a i Mosta. Oko svih bitnih pitanja surađujemo. Svima je jasno da je ova Vlada stabilna i da će trajati. Ocijenit ću našu suradnju s ocjenom četiri, kako bih ostavio mjesta za napredak - dodao je.

- Ministar Barišić nije prava meta. On je sam uočio pogrešku u fusnoti. Tu je zaista ispravno reći - "po načelu svrsishodnosti sa sitnicama se ne treba baviti na ovaj način." On ima moju podršku i to im neće proći  - komentirao je Plenković Barišićevo pitanje.

Premijer Plenković kazao je kako su prijedlog o pokretanju pitanja povjerenja Pavi Barišiću temeljito proučili, no odbacuju sve navedeno jer su, prema mišljenju Vlade, iznesene činjenice neutemeljene i neosnovane. O prijedlogu će se Vlada detaljnije očitovati u Hrvatskom saboru kada prijedlog dođe na dnevni red. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...