News

Komentari 9

Stočarima i proizvođačima mlijeka isplatili 100 milijuna kn

Stočarima i proizvođačima mlijeka isplatili 100 milijuna kn

Potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom isplatila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom u iznosu od gotovo 100 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz agencije.

Isplaćene su potpore proizvođačima tovnih svinja, uzgajivačima tovne junadi i primarnim proizvođačima mlijeka.

Za primarne proizvođače mlijeka odobrena je potpora vrijedna 37 milijuna kuna za 2.720 korisnika odnosno 750 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Uzgajivačima tovne junadi odobreno je 40 milijuna kuna za 2.401 korisnika odnosno 597,87 kuna po grlu, dok je proizvođačima tovnih svinja odobrena potpora vrijedna 22,5 milijuna kuna za ukupno 242 korisnika odnosno 300 kuna po grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Financijski su pomognuti stočari koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom suočili s dugotrajnim i velikim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje i s tim povezanim padom cijena i prodaje.

Potporom se nastoje sanirati gubici, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave covida-19.

Najčitaniji članci