Obavijesti

News

Komentari 1

Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja

Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja
1

U nastavku suđenja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i drugima u 'Agramu' svjedokinja obrane Ana Stojić Deban govorila je o zapošljavanju mimo natječaja u Zagrebačkom holdingu

VIDEO

Bivša predstojnica Ureda uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban bila je 2013. članica povjerenstva za otvaranje ponuda koje su stigle na natječaj za direktore povezanih društava. Natječaj iz kolovoza 2013. obuhvaćao je i mjesto za direktora Gradske plinare.

- Na njega se u rujnu 2013. javila i Tihana Colić no izabran je Ante Dodig a ne ona. Ne znam zašto - rekla je Debanić, koju je za svjedokinju pozvao Anto Nobilo, odvjetnik trećeoptuženog Petra Pripuza. Na pitanje kakvi su bili odnosi tadašnjeg predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i Dodiga rekla je "od situacije do situacije. Obojica su temperamentni pa je znao biti i buran".

Podsjećamo, na početku afere Agram Ante Dodig, koji je bio direktor u Gradskoj plinari, nagodio se s Uskokom. On je priznao da je s Ljubičićem, te poduzetnikom Petrom Pripuzom sudjelovao u problematičnom zapošljavanju Tihane Colić, na mjestu pomoćnice direktora u toj gradskoj tvrtki. Dodig je priznao da je Colić zaposlio preko veze, odnosno mimo natječaja, na poticaj Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine,

Stojić Deban je u studenome 2013. poslala mail Tihani Colić u kojoj je traži dokumente za zapošljavanje nakon što je odlučeno da će se Colićeva zaposliti na mjestu pomoćnice direktora. Za to mjesto nije bio raspisan natječaj.

- Taj mail nisam mogla poslati bez naloga predsjednika uprave ili nekoga iz uprave. Ili Slobodana Ljubičića ili Ivana Tolića, koji je također 2013. i 2014. bio direktor Gradska plinare - rekla je Debanić. Colić je, iako je formalna odluka o njezinu zapošljavanju donesena 8. siječnja 2014., već 6. prosinca 2013 znala da će je zaposliti i rekla kako su joj savjetovali da novi ugovor o radu počne 8. siječnja 2014.

Suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i drugima u predmetu Agram nastavlja se 6. srpnja kada bi trebali svjedočiti Ante Dodig i Tihana Colić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.