Obavijesti

News

Komentari 781

Stojić: Seks je pitanje života i smrti, on je najvažnije pitanje'

Stojić: Seks je pitanje života i smrti, on je najvažnije pitanje'
1

Don Damir Stojić u emisiji Nedjeljom u 2 govorio je o spolnom odgoju u školama. Kazao je kako se Crkva buni jer se djeci daje samo informacija bez ikakve vrednote

VIDEO

U emisiji HTV-a Nedjeljom u 2 voditelj Aleksandar Stanković ugostio je Don Damira Stojića, omiljenog svećenika mladih i studenata. Na početku je rekao kako polemike između Crkve i ministra Željka Jovanovića nisu 'front'.

- To nije otvoren front , to je normalan demokratski proces. Druga strana koja ne želi razgovarati to postavlja kao frontu, a možda se tako čini i zbog grubih riječi. Ispada da se u Hrvatskoj demokracija provodi svake 4 godine, a ispada da ova vlast govori 'Mi smo dobili vlast, mi možemo što hoćemo' - rekao je Stojić.

Podsjetio je da su biskupi slali nekoliko poziva ministru kako bi se sastali s njime.

- Nisu dobili niti odgovor da se s njima ne želi sastati. Pa oni predstavljaju građane Hrvatske koji su katoličke vjeroispovijesti - dodao je. 

Na pitanje što još smatra lošim kod ove vlasti, Stojić je rekao kako je loše što i nakon 20 godina Hrvatska ima vlast koja ne želi slušati kada netko kaže da se njima ne slaže. Stanković je zatim pitao zbog čega je tema spolnog odgoja toliko važna. 

Zašto je tema spolnog odgoja važna

- Zato prijatelju, što je seks najvažnije pitanje. Ono što on predstavlja, to je pitanje života i smrti, pitanje biti ili ne biti. To je važnije od gospodarskih pitanja, jer po tome definiramo što je čovjek - je li on slika Božja ili samo skupina stanica - pojasnio je Stojić i nastavio:

- Bunimo se jer se ovaj zdravstveni odgoj zaustavlja na samoj informaciji. Djeci treba ponuditi vrednotu, a ako samo damo informacije, to je ludost - rekao je. 

'Kupio sam sve knjige iz kurikuluma i prošao ih sa studentima'

Dodao je kako je kupio svaku knjigu s popisa preporučene literature i proučio ih i komentirao sa svojim studentima. 

Na pitanje o masturbaciji i zašto je učenje o njoj za Crkvu sporno, Stojić kaže kako to nije svrha seksualnosti. Kaže i kako djeca koja s 11 ili 12 godina masturbiraju o tome mogu pitati svoje vjeroučitelje, svećenike, roditelje ili profesore biologije. 

- Čovjek nije stvoren samo za to. U Katekizmu govorimo da se masturbacija događa, ali da to nije svrha - istaknuo je Stojić i rekao kako se ne sjeća kako je on o tim potrebama dobio informacije. Dodao je kako bi sve bilo riješeno kad bi ministar Jovanović roditeljima dao pravo izbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 781
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa