Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
136 komentara

'Stop zlonamjernoj propagandi, mi moramo graditi povjerenje'

Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke budućnosti, napisao je Čović

Donja Mahala: Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića uz obitelj, prijatelje i mještane
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
136 komentara

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i čelnik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH pozvao je u četvrtak zaustavljanje "zlonamjerne i štetne propagande" i govora mržnje aludirajući na napade kojima je izložen nakon što je sudjelovao na obljetnici dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Stop mržnji", napisao je na svom Twitter računu Čović.

Dodao je da je za izgradnju bolje BiH potrebno okrenuti se jedni drugima i graditi "odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja". 

"Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke #EU budućnosti i prosperiteta svih  konstitutivnih naroda", napisao je Čović.

SLAVIO DAN REPUBLIKE SRPSKE Veleposlanik bio na četničkom derneku, a Plenki ništa ne zna

Brojni bošnjački dužnosnici u BiH i mediji u Sarajevu osudili su Čovićevo sudjelovanje na danu RS-a dovodeći ga i u svezu s dodjelom priznanja ratnom zločincu, pukovniku JNA Slavku Lisici koji je osuđen zbog ratnih zločina na području Šibenika. Međutim Čović s izaslanstvom hrvatskih dužnosnika iz BiH nije nazočio dodjeli ordena, nego samo na svečanoj akademiji povodom Dana RS-a, kao niti na defileu policijskih snaga te svečanom prijamu  u vladi Republike Srpske.

Dio medija u Sarajevu objavio je i kako se Čović fotografirao s pukovnikom Slavkom Lisicom iako je on umro 2013., a ispostavilo se kako se zapravo pozdravio s bivšim srpskim članom BiH Predsjedništva Živkom Radišićem. 

ČOVIĆEVA ZAMJENICA KRIŠTO: 'Napadaju Čovićev posjet Banja Luci da prikriju svoje zločine'

Tijekom dana reagirao je i potpredsjednik Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak na napade na njegova stranačkog šefa Čovića.

"Bez obzira na to, šutjeti nema smisla i šutnja nije i ne smije biti naš odgovor. Ovo prelazi sve mjere dobrog ukusa. Izmišljanje skandala, to im najbolje ide", rekao je Čolak.

ČOVIĆ NA ODLIKOVANJU ZLOČINCA Bauk: 'Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske'

Čolak je za portal Dnevni rekao "kako je medijska kampanja dio sveukupne kampanje političkog Sarajeva kako bi se diskreditacijom Dragan Čovića kao predsjednika HNS-a BiH diskreditirali i omalovažili stvarni i realni problemi Hrvata u BiH te minorizirala činjenice kako sve krize nastaju u Sarajevu, a da  se onda Hrvate prikazuje kao odgovornima za njih koji su žrtve tih kriza".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message