Obavijesti

News

Komentari 165

Stožer je potvrdio: U Hrvatskoj novi, 11. slučaj korona virusa

Stožer je potvrdio: U Hrvatskoj novi, 11. slučaj korona virusa
1

Iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" potvrđena je još jedna oboljela osoba koronavirusom u Hrvatskoj, priopćio je u petak Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske

VIDEO

To znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno 11 oboljelih osoba.

Novooboljeli je bliski obiteljski kontakt drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu, potvrdili su iz Klinike "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite RH.

Trump i WHO su u pravu, stopa smrtnosti je čak i dobra vijest
Trump i WHO su u pravu, stopa smrtnosti  je čak i dobra vijest

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je donio odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti kao administrativnu mjeru, na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestila je načelnica kriznog stožera Ministarstva Maja Grba Bujević. Tom administrativnom mjerom omogućava se ministru zdravstva da preraspoređuje ljude i opremu koja se nalazi u sustavu zdravstva, pojasnila je jučer Grba Bujević.

POGLEDAJTE VIDEO:

 Treća osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i jedanaesta u Hrvatskoj muškarac je u dobi od 60-tak godina, koji je u rodbinskoj vezi s drugim zaraženim i ima blage simptome bolesti, izvijestio je u petak načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

"Klinička slika je umjerena. Radi se o blažim simptomima kao što su poznati kod gripe - povišena temperatura, kašalj i tome slično", rekao je Vugrin u izjavi medijima u Županijskoj palači u Varaždinu.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite je dodao da je suradnja s osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim odlična, da su mapirani svi kontakti te postoji aktivni zdravstveni nadzor nad svima, dok se zaražena osoba nalazi u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin.

Vugrin je istaknuo da se provode aktualne preporuke vezano uz postupanja s koronavirusom te će se sukladno preporukama postupati i ukoliko će se one mijenjati.

Ponovio je da je situacija pod kontrolom te da i dalje nema generalne zabrane javnih okupljanja.

Varaždinska je županija ranije otkazala za subotu najavljen koncert za umirovljenike uz Dan žena, zbog sigurnosti te populacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"