News

Komentari 231

Stožer najavio nove mjere u jadranskim županijama: Evo kako i na što će se primjenjivati

Stožer najavio nove mjere u jadranskim županijama: Evo kako i na što će se  primjenjivati

Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera s obzirom na intenzitet i veliki broj ljetnih događanja i okupljanja u priobalju, tvrdi Božinović...

Ministar Davor Božinović rekao je na sjednici Vlade da ne bi smjeli podcjenjivati trend rasta novozaraženih, posebno uzimajući u obzir delta soj koji se širi Europom te je objasnio kako će se primjenjivati mjere.

Uvode nužne epidemiološke mjere u četiri dalmatinske županije gdje je zabilježen porast novozaraženih. U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 179 novih slučajeva zaraze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najviše slučajeva zabilježeno je u Zadarskoj županiji, Splitskoj županiji, gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objasnio je na koji način će se primjenjivati nove mjere.

"Smatramo da se trendovi rasta novozaraženih posljednjih dana ne bi smjeli podcjenjivati posebno ako se uzme u obzir činjenica da se zaraza novom delta varijantom širi cijelom Europom. Za Hrvatsku je takav razvoj situacije dodatno složen tajmingom ulaska u špicu sezone što podrazumijeva boravak velikog broja stranih ali i domaćih gostiju na Jadranu.

Dodao je da su pooštrili mjere ulaska iz trećih država sa visokom stopom incidencije poput Velike Britanije, Ruske Federacije, kako bismo osigurali status sigurne turističke destinacije. Rekao je kako pripremaju novi set nužnih epidemioloških mjera koje će vrijediti od ponedjeljka.

"Nova odluka koja će biti objavljena sutra stavlja naglasak na kontrolu provedbe protuepidemijskih mjera s obzirom na intenzitet i veliki broj ljetnih događanja i okupljanja u priobalju. Njihov nadzor je moguć jedino potpunim angažmanom Stožera i ostalih službi na razini jadranskih općina, gradova i županija, koje imaju ovlasti za sva okupljanja i događanja, za koja procjene da su epidemiološki teško kontrolabilna, ne izdati suglasnost za njihovo održavanje", kazao je Božinović.

Više pročitajte OVDJE.

Najčitaniji članci