Obavijesti

News

Komentari 310

'Mjere će biti sve rigoroznije, život će nam se mijenjati...'

'Mjere će biti sve rigoroznije, život će nam se mijenjati...'
1

Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera: One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih...

VIDEO

U Hrvatskoj korona virusom je zaraženo ukupno 49 osoba. Nacionalni stožer uskoro će objaviti nove informacije vezane uz epidemiju korona virusa.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dosad zaraženo 49 ljudi, a da su dvoje ozdravili. 

- Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav i svu tehničku opremu. Imamo i dva zaražena djelatnika u bolnici, ali to nije ništa neočekivano. Podignuli smo stupanj pripravnosti, ulazimo u treću fazu obrane - rekao je Beroš.

- Imamo 49 slučajeva. Novi slučajevi, to je jedan povratnik iz New Yorka. PEt slučajeva u Osijeku su svi bliski slučajevi već zaraženih. Liječnik u Dubravi je također bliski kontakt jednog zaraženog. Imamo i radnike s gradilišta u Austriji koji su pozitivni - rekao je Capak.

UŽIVO: Stožer o najnovijim informacijama o koronavirusu. Reporterka: Antonija Tušek

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 15. ožujka 2020.

Na pitanja novinara o zaraženom liječniku i je li on trebao biti u samoizolaciji odgovorio je kako se radi o kontaktu osobe koja nije bila evidentirana. Ministar Beroš je dodao da je dobra okolnost što se to dogodilo u Dubravi. Navodi da su zaražena dva liječnika iz bolnice u Dubravi.

- To je izdvojena lokacija, ima heliodrom, a sa svojom strukturom je bila i ranije odabrana za mjesto primarnog intezivističkog centra, Upravo Dubrava trebala je biti aktivirana kao primarna lokacija. Evakuacija bolesnika prema drugim bolnicama već je u tijeku, a primarni centar u Dubravi bit će pokrenut već sutra ujutro - kazao je Beroš.

Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera.

- One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih. Mjere koje će se donositi od sutra (ekonomske i druge) ticat će se socijalnog života u Hrvatskoj i bit će sve restriktnije - rekao je ministar. Pozvao je starije osobe da ne izlaze iz svojih kuća, osim ako to nije nužno.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"