Obavijesti

News

Komentari 47

Stradali u buktinji: 'Svakog se dana molim za policajce i sina'

Stradali u buktinji: 'Svakog se dana molim za policajce i sina'
4

Otac mladića (28) tvrdi kako mu se sin polio benzinom strahujući da ga ne vrate u zatvor te da se nije namjerno zapalio. 'O, Bože zašto mene nisi uzeo?!', jeca otac

VIDEO

Ta dva policajca mogli bi mi biti sinovi. O, Bože, zašto mene nisi uzeo?! Molim se za svu trojicu da se oporave, jecajući je rekao Josip Keleminović (65), otac Kristijana Keleminovića (28). 

Kristijan se 19. svibnja u Belovaru kraj Sesveta polio benzinom i zapalio. Pritom su stradala i dva policajaca, Pero Jeleč (24) i Marko Lasić (28). Opečeni su i Kristijanov sin (5) i otac Josip. 

Policajci su još u bolnici. Stanje je ozbiljno, ali stabilno. Lasić se probudio i govori, a Jeleča zbog bolova još drže u umjetnoj komi. 

Najteže je ozlijeđen Kristijan, kojem je opečeno oko 50 posto tijela, a stradala su mu pluća i dišni putevi. 

Josipa, kojem su opečeni ruke i vrat, nedavno su pustili doma. Kaže da je policajce molio da ne ulaze u kuću te da ih je upozorio kako Kristijan ima kanistar s benzinom i da prijeti samoubojstvom. 

'Ispao mu je čik iz ruke i sve je planulo'

- Čim je vidio policijski auto, uzeo je kanistar i počeo se polijevati benzinom. Rekao je da neće opet u Remetinec, da će se radije ubiti. Policajci su me odgurnuli s vrata i upali unutra. Počeli su se hrvati s Kristijanom, koji je sjedio na kauču. Njemu je iz ruke ispao kanistar, a benzin je počeo curiti. Kako su ga udarili, ispao mu je čik iz ruke i sve je planulo - opisuje Josip. 

Kristijana je žena znala vrijeđati i ponižavati. Nije to mogao podnositi. Inače nije nasilan. Znam da nije htio nauditi nikome osim sebi, kaže njegova sestra

Misli da hrabri mladi policajci nisu dovoljno obučeni za postupanje u takvim situacijama te da su ih šefovi poslali u smrt. 

- Kristijana je žena znala vrijeđati i ponižavati. Nije to mogao podnositi. Inače nije nasilan. Znam da nije htio nauditi nikome osim sebi - uvjerena je njegova sestra. 

- Uspjeli smo ga malo smiriti taj dan, skuhati mu kavu, a tad su zvali iz policije. Rekli su da ih je Gordana zvala i pitali je li sve u redu. Rekao sam da je, no da ima benzin kod sebe i da govori kako će se ubiti. Zašto su poslali samo dva policajca - pita se Josip. 

'Sve je izgorjelo. Morao sam posuditi 3000 eura da sredim kuću' 

- Dobivam 1250 kuna, imam i kredit od 15.000 eura, koji sam dignuo sinu kako bi si mogao srediti kat. Sad sam morao posuditi 3000 eura da sredim kuću jer je sve izgorjelo. Izgorjela je cijela kuhinja, blagovaonica, hodnik, vrata, prozori... Sve sam to morao promijeniti - teška srca govori Josip. 

Dodao je da su im u teškoj situaciji pomogli susjedi i prijatelji. 

Nada se da će se Kristijan oporaviti kako bi mogao sam ispričati što se točno dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza