Obavijesti

News

Komentari 130

Strah i trepet Bijele kuće: 'Ovo je najmoćnija žena u Americi'

Strah i trepet Bijele kuće: 'Ovo je najmoćnija žena u Americi'
7

Trumpova savjetnica je trenutno najmoćnija žena Amerike. Ova 50-godišnjakinja svima ulijeva strah u kosti. Toliko da je nisu smjeli ni zamoliti da skine noge s kauča tijekom fotografiranja...

VIDEO

Kellyanne Conway je bila voditeljica izborne kampanje Donalda Trumpa, a odnedavno mu je i savjetnica. Ova uvijek nasmiješena majka četvero djece je po mnogima najmoćnija žena u Americi, prenosi Daily Mail.

Za desetine afroameričkih akademika ovaj tjedan je bio izvrsna prilika za pričanje s predsjednikom Trumpom u Ovalnom uredu. Sastali su se kako bi raspravljali o problemima mladih Afroamerikanaca i mogućnosti povećanja postotka mladih koji odlaze na studij.

Taj trenutak su odlučili ovjekovječiti fotografijom, a Kellyanne je s nogama na sofi ležerno gledala u svoj mobitel. Nitko joj se nije usudio reći da pomakne noge s kauča.

Mnogi za ovu 50-godišnjakinju kažu da je zastrašujuća, a zovu je i najmoćnijom ženom u državi.

Senior advisor Kellyanne Conway sits on a couch as U.S. President Donald Trump welcomes the leaders of dozens of historically black colleges and universities (HBCU) in the Oval Office at the White House in Washington

Odrasla je sa ženama

Kellyanne je američka politologinja, pravnica i katolička aktivistica poznata po zalaganju za zaštitu života, braka i obitelji te promicanju kulture života i borbi za ljudska prava. Odrasla je u New Jerseyu s majkom jer ih je otac napustio kad je Kellyanne imala samo dvije godine. Idući put ga je vidjela kad je imala 13. Odgajale su je majka, baka i dvije tete. Obitelj joj je bila, kako ona tvrdi, sve samo ne politična. Kuću su im krasile slike pape, a nikako predsjedničke obitelji.

- Nikad nismo imali razgovor o politici u kući - tvrdi Kellyanne.

White House aides gather prior to Trudeau-Trump joint news conference at the White House in Washington

Kellyanne je odmalena bila marljiva

- Odveli smo je u vrtić, a ona je jednog dana došla i rekla da se više tamo ne želi vratiti jer se svi samo igraju po cijeli dan. Morala je biti prva u svemu. U školi bi učila do jedan u noći pa bi zaspala i probudila se ujutro opet učiti - priča član obitelji.

- Znala bi se svađati i argumentima pobiti svaku tezu. Nekad bi se ostali mogli samo moliti da je prekine zvono - prisjeća se njena učiteljica Maddy Gold.

Ljeti bi radila na farmi borovnica u Hammontonu, a i tamo je se sjećaju kao jako marljivu. Provela je potom godinu na fakultetu Oxfordu gdje je upoznala republikanca koji ju je inspirirao da se počne baviti politikom. Osnovala je vlastitu tvrtku i ušla u "muški svijet" političkog savjetovanja gdje se često borila za isto mjesto sa starijim muškarcima na visokim pozicijama sa zavidnim titulama.

- Odrasla sam u snažnu ženu bez da mi je itko ikad rekao da sam feministkinja - rekla je Kellyanne.

White House Senior Advisor Kellyanne Conway speaks during the Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor, Maryland

'Kasno' je rodila djecu

Šesnaest godine je bila u braku s Georgeom Conwayom, odvjetnikom iz New Yorka. Njen drugi muž Fred Thompson je republikanac i bivša zvijezda serije Odred i red. Osvojio ju je 1998. godine, a oženili su se tri godine poslije. S njim ima četvero djece. Prvu djecu, blizance, je rodila u 37. godini. Kći Charlotte je rodila s 41, a najmlađu kći Vanessu s 43 godine.

Danas sa svojom obitelji živi u 6 milijuna dolara vrijednom domu u New Jerseyu. Navodno je jako velikodušna prema cijeloj obitelji, a rođacima je za 16. rođendan kupila Mercedes.

WH advisor Kellyanne Conway attends CPAC in National Harbor

Snažno se zalaže za kampanju protiv abortusa

Jednom su je upitali što bi bila da nije političarka, a ona je spremno odgovorila da bi bila aktivistica za prava nerođene djece i da bi radila u kriznom centru te posvetila život savjetovanju i pomaganju majkama koje pomišljaju na abortus.

- To mi je jako važno. Bila sam trudna i znam kako je to vidjeti na pregledu lice, oči i čuti kucanje srca. Svima koji se ne slažu poručujem: 'Nek vam ovo bude jasno, čujemo vas, vidimo vas, poštujemo vas i želimo raditi na tome s vama' - rekla je Kellyanne.

Mnogi upravo Kellyanne smatraju zaslužnom za Trumpovu pobjedu na izborima, a ona je ujedno i prva žena koja je vodila republikansku predsjedničku kampanju. Prijatelji za nju tvrde da je ništa ne može izbaciti iz takta.

Kritičari je ne zanimaju

- Ona se ničeg ne boji. Kad su moji ljudi prestrašeni nekim TV intervjuom, pošaljemo Kellyanne. Ona ih uništi - rekao je Trump.

Kritičari, većinom žene, ističu kako im nije jasno kako jedna žena može raditi s takvim 'mizoginim muškarcem'. Na društvenim mrežama je često napadaju da je "hladna i lažljiva".

Trumpa uvijek zove šefom jer joj je, kako tvrdi, neprihvatljivo ga zvati imenom kad joj je nadređen. S druge strane, Trump njoj često tepa pa je nekad zove i "baby".

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku