Obavijesti

News

Komentari 81

Strah u Račinovcima: Opet je 'propao' nasip, a snijeg se topi

Strah u Račinovcima: Opet je 'propao' nasip, a snijeg se topi
8

Nasip od Sl. Broda do Račinovaca u lošem je stanju i treba ga rekonstruirati. Riječ je o nasipu iz 1932., a njegova privremena sanacija kod Račinovaca nije dovoljna

VIDEO

Stariji mještani su u panici. Uz to, govore da je za nas bitnije pratiti vodostaj Bosne nego Save, jer od tamo obično poplave idu. Znam da je nasip potonuo, ali nije puknuo. I voda u rijeci opada, pa me ovaj put nije strah. Ali ako se počne snijeg topiti, tko zna. Već se jednom dogodilo, ne daj Bože opet!

Govori nam to Mario Pejković (26) iz Račinovaca kojemu su još svježa sjećanja od prošlosvibanjske poplave kad je sa suprugom i dva mala sina te roditeljima morao bježati iz svojeg doma. Još tijekom ljeta uspio se vratiti u kuću i ponovno pokrenuti posao u kafiću koji ima u selu, ali sa zebnjom prati svaku informaciju o nasipu koji je još, kaže, u jako lošem stanju. To je potvrdio i Jakša Šestić, načelnik općine Drenovci kojoj pripadaju i Račinovci.

- Čitav nasip od Slavonskog Broda do granice u lošem je stanju i treba ga u potpunosti rekonstruirati. Hrvatske vode trenutačno saniraju nasip kraj Račinovaca koji je potonuo u dužini od stotinjak metara, ali to je samo privremeno. Hrvatske vode su najavile revniju rekonstrukciju nasipa na proljeće, i to prije visokih voda koje uvijek prijete u svibnju - rekao je Šestić. Upozorio je da je riječ o nasipu iz 1932. i da je dobrano dao svoj obol u svojih 80 godina. Zato kaže da ni najnovija privremena sanacija kraj Račinovaca nije dovoljna sama za sebe.

- Lani je nasip puknuo na dva mjesta, a na još 20 je bilo kritično. Vidjeli smo da ne može izdržati vodostaj od 12 metara i zato ga treba ojačati – rekao je.

Voditeljica Vodnogospodarske ispostave za sliv Biđ – Bosut Marjana Šota potvrdila je da se u Račinovcima sad navezlo oko 70 kubika pijeska i oko 3000 vreća s pijeskom.

- Sanirat ćemo do kraja tjedna. Sava je tijekom vikenda pala za 70 centimetara i nema opasnosti od pucanja nasipa ili bilo kakvu zabrinutost – rekla je Šota. Dodala je da će na proljeće početi s ozbiljnijom sanacijom nasipa nizvodno od Broda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela