Obavijesti

News

Komentari 1

Strahoninec - prva općina u Hrvatskoj digitalizira natječaje

Strahoninec - prva općina u Hrvatskoj digitalizira natječaje

VIDEO

Potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna općine preko javnih poziva provest će općina Strahoninec, najavio je danas načelnik općine Franjo Lehkec prilikom potpisivanja ugovora o nabavci aplikacije “SOM system”.

Tom aplikacijom sve udruge u općini Strahoninec kojima su nakon javnih natječaja dotirani iznosi iz proračuna puno će jednostavnije i brže računima pravdati te iznose, a općina Strahoninec će prva u Hrvatskoj u realnom vremenu znati koliki je iznos kome dotiran, koliko je tko opravdao i slično.

- Drago mi je da danas možemo predstaviti ovaj projekt koji je na neki način revolucija u upravljanju općinama u Hrvatskoj, obzirom da smo silnu papirologiju zamijenili jednom jednostavnom aplikacijom - ispričao je Franjo Lehkec, načelnik Strahoninca.

Naglasio je kako će se ovime ne samo pojednostaviti i ubrzati procesi u općini, već i podići transparentnost na novu, višu razinu.

- Sada nas se više neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u tom procesu. Drago nam je čuti da se ovaj sustav misli nadograđivati dodatno, i nadam se da će i naše povratne informacije sa terena biti od pomoći - dodao je Lehkec, te najavio kako odmah kreće i druga faza, a to je digitalizacija svih natječaja u općini Strahoninec.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Strahoninec prepoznao rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru.

- SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova. Svaka udruga, ali i općina u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela birokracija potpuno digitalizira - ispričao je Lorenzo Gašparić, direktor tvrtke Fortis Labor.

Prije Strahoninca, SOM sustav su implementirali Bjelovar, Sisak, Vodnjan, Lepoglava, Belišće, Valpovo, Sveta Nedelja, Ludbreg, Vrbovec i drugi gradovi, kao i Međimurska županija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21