Obavijesti

News

Komentari 35

'Strahuje za svoj život. Još se noću budi u stravičnim kricima'

'Strahuje za svoj život. Još se noću budi u stravičnim kricima'
1

Na sudu u Pazinu u četvrtak je održano pripremno ročište za suđenje Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov koji su od rujna 2015. do srpnja 2016. 43-godišnju Slavonku držali u ropstvu

VIDEO

Na sudu u Pazinu u četvrtak je bilo pripremno ročište za suđenje Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov, koji su od rujna 2015. do srpnja 2016. držali 43-godišnju Slavonku u ropstvu, tukli je, zalijevali solnom kiselinom, gasili čikove na njoj i iživaljavali se na ostale najbolesnije načine. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Na njemu se nisu pojavili ni optuženi ni žrtva jer to nisu obavezni. Sud na pripremnom ročištu određuje svjedoke, dokaze i termine budućih rasprava.

Suđenje Šalovima trebalo početi početkom siječnja. Kako neslužbeno doznajemo, ropkinja obitelji Šalov, koja se trenutačno nalazi u sigurnoj kući, strahuje za svoj život, provodi nemirne noći u kojima se uz vrisak budi. Kako dani odmiču, sve je svjesnija onoga što joj se događalo, strah je neprestano prisutan. Ona se ne boji samo za sebe nego i za roditelje, sestre i svoga sina.

- Sama pomisao da bi im se nešto moglo dogoditi, tako su joj prijetili supružnici Šalov, posebno Vjeran, koji joj je i onog dana kad su po nju došle sestra i majka rekao da pazi što govori, nju izluđuje - rekli su obiteljski prijatelji nesretne žene.

Kako nam otkrivaju, tužna je jer predstojeći Božić i Novu godinu neće dočekati sa svojim najmilijima.

- Još joj u ušima odzvanjaju riječi Vanese Šalov od proljetos. Tad joj je rekla kako nije zaslužila slaviti Uskrs. Nije mogla vjerovati da će se ta prijetnja produžiti i na Božić - ispričali su nam.

Bračni par Šalov terete za kaznena djela protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, protupravno oduzimanje slobode i teške ozljede. Strašne i mučne detalje iz optužnice protiv supružnika Šalov prvi smo objavili u 24sata.

- Vjeran je uzeo poveći kuhinjski nož te me oštricom porezao na prsištu i lijevom ramenu. Nisam mogla pobjeći... Prikliještili su me uz sudoper... Svako malo su me tukli. Vjeran najviše. Od silnih i snažnih udaraca šakama po licu, rebrima i cijelom tijelu često sam posrtala, a nerijetko bih pala na pod - otkrila je u iskazu nesretna Slavonka.

Prema optužnici, Vjeranova supruga huškala ga je da napada žrtvu.

- Jedanput mi je meso malo zagorjelo. To je bio povod da me Vjeran izudara - ispričala je istražiteljima 43- godišnjakinja.     

Moja branjenica je u teškom stanju

Jasna Špiranović, odvjetnica Slavonke koja je bila robinja Šalovih, kaže da njena branjenica još trpi psihičke i fizičke boli.

- U teškom je stanju. Ona i njena obitelj samo žele da ova agonija što prije završi - rekla je Špiranović.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.