Obavijesti

News

Komentari 19

Štrajk: I radnici Kaštelanskih staklenika traže plaće u šatoru

Štrajk: I radnici Kaštelanskih staklenika traže plaće u šatoru
3

Radnici Adria čelika, kao i Kaštelanskih staklenika traže stečaj svojih tvrtki jer smatraju kako je to jedini način da dođu do svojih zarađenih, a neisplaćenih, plaća

VIDEO

Trgovački sud u Splitu u srijedu nije donio odluku o pokretanju stečaja nad Kaštelanskim staklenicima pa su radnici nakon ročišta otišli do šatora u Kaštel Sućurcu u kojemu zaposlenici Adria čelika prosvjeduju od ponedjeljka.

Po uzoru na branitelje iz Savske, tvrde kako neće izaći iz šatora dok njihovi zahtjevi ne budu usvojeni. Radnici Adria čelika, kao i Kaštelanskih staklenika traže stečaj svojih tvrtki držeći kako je to jedini način da dođu do svojih zarađenih, a neisplaćenih, plaća. Stečajni sudac Paško Bačić odluku o Kaštelanskim staklenicima će donijeti u petak ili ponedjeljak. Račun tvrtke blokiran je neprekidno 90 dana, dug iznosi 95 milijuna kuna, radnicima nije isplaćeno od šest do osam plaća, a najveći vjerovnik je Ministarstvo financija s preko 20 milijuna kuna potraživanja. Iako je vrlo izvjesno kako će stečaj biti pokrenut, sudac Bačić tu će odluku donijeti za nekoliko dana.

Miranda Cikotic/PIXSELL

- Većina od 80 radnika, koliko nas ima u Kaštelanskim staklenicima, želi stečaj. Svaki dan produljenja ove kalvarije nam predstavlja opterećenje jer moramo dolaziti na posao, a novca nemamo. Naš vlasnik je država koja je glavni krivac za stanje u kojem se nalazimo jer nije prekinula ovaj gordijski čvor - upozorio je Damir Klarić, povjerenik Novog sindikata Kaštelanskih staklenika.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Radnici koji su na putu od splitskog Trgovačkog suda do svojih kuća u Kaštelima i Trogiru došli pružiti podršku "supatnicima" iz Adria čelika kažu kako će oni kod svoje tvrtke podići još jedan šator u kojemu će čekati da se njihov problem ne riješi. Ali, radnici Adria čelika, iako su u šatoru od ponedjeljka tražeći svojih šest plaća, još uvijek ne naziru rješenje problema. Vlasnik njihove tvrtke Edgar Schumacher poručio im je neka se strpe još dva mjeseca dok ne nađe strateškog partnera, a poslije neka dođu na razgovor u Njemačku, što im ne pada na pamet.

- Vruće je i pakleno. Ljudi nam donose vodu i hranu i ovoga puta im se zahvaljujemo i poručujemo neka novce ne donose. Pozivam radnike Konstruktora i ostalih tvrtki koje su u problemima da nam se pridruže - rekao je Josip Grbeša, radnik Adria čelika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a