Obavijesti

News

Komentari 153

Štrajk prosvjetara: Dok se oni tvrdoglave, djeca ‘uče’ u leru

Štrajk prosvjetara: Dok se oni tvrdoglave, djeca ‘uče’ u leru
3

Sindikati tvrde kako od pregovora ne očekuju ništa, a i Mornar je najavio da će im ponuditi samo razgovor. Nastave u većini škola i dalje nema, a roditelji su očajni

VIDEO

Štrajk u školama koji je započeo u petak nastavio se i u ponedjeljak. Sindikati tvrde da je još snažniji i sveobuhvatniji. Ravnatelji nekih škola roditeljima savjetuju da djecu ne vode u školu, a ministar je zaprijetio neopravdanim satima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja je zajedno s predsjednicom osnovnoškolskog sindikata Sanjom Šprem i predsjednikom srednjoškolskog sindikata Branimirom Mihalincem otkrio da imaju podatke s terena kako policija na području Like popisuje učitelje i nastavnike koji sudjeluju u štrajku. Tamošnja policija jučer nije htjela komentirati te tvrdnje. Dodali su i da imaju informacije da ravnatelji nekih škola prijete zaposlenicima otkazima.

- Ovakav pritisak na naše ljude je sramotan. Samo provodimo svoje ustavno pravo - rekla je Sanja Šprem. Ogorčeni su i izjavama ministra Mornara koji tvrdi da će se dijeliti neopravdani sati za djecu koja tijekom štrajka ne budu dolazila u školu.

Sindikalni trojac je odbacio prijedlog udruge Nastavnici organizirano da se krene u bijeli štrajk koji podrazumijeva održavanje nastave, a suspendiranje svih aktivnosti vezanih uz dokumentaciju koju zahtijeva poslodavac, odnosno država.

- Upravo bi na takav način patila djeca, a mi to ne želimo. Bijeli štrajk podrazumijeva nekvalitetnu nastavu, a mi djeci želimo samo najbolje - rekao je Vilim Ribić. Optužio je premijera Zorana Milanovića za drsko vrijeđanje prosvjetnih radnika. U optužbama mu se pridružio i šef srednjoškolskih sindikata.

- Milanovićeve izjave samo povećavaju broj sudionika u štrajku - zaključio je Mihalinec i dodao kako od razgovora s ministrom Mornarom ne očekuje ništa jer zna da je ovaj već unaprijed odlučio ne ponuditi im ništa osim razgovora, unatoč obećanjima.

- Mi tražimo jasan rok i točno definirane uvjete - rekao je. Pismom potpore podržao ih je Sindikat strojovođa koji su najavili da će zaustaviti vlakove kako bi pokazali solidarnost.

Ne ide mu baš

Vilim Ribić ima plaću od 14.200 kuna i organizirao je brojne štrajkove, ali nije puno postigao

Samo obećava

Ministar kaže da 80 posto proračuna ministarstva ide na plaće i da više od toga nema. No Vlada je prosvjetarima obećala povećanje.

Visoka cijena

Ministar tvrdi da dan štrajka stoji 40 milijuna kuna, a sindikati da je riječ o pretjeranoj cifri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa