Obavijesti

News

Komentari 19

Preko Fejsa žena našla donora bubrega za bolesnog supruga

Preko Fejsa žena našla donora bubrega za bolesnog supruga
9

SAD: Ricky Cisco odgovorio je na status Roxy Kurze koja je preko Facebooka tražila donora bubrega za supruga Jeffa. Obećao mu je donirati svoj zdravi bubreg

VIDEO

Mnogi su na Facebooku otkrivali prevare, izgubili supružnike i svađali se s prijateljima, no Jeffu Kurzeu (35) iz Michigana ta društvena mreža doslovno je spasila život. Prošle jeseni Jeff je doživio moždani udar. Bubrezi su mu počeli otkazivati. Rekli su mu kako bi mu trebalo pet godina da se probije na listi čekanja obzirom na krvnu grupu 0 koju on ima. 

Njegova očajna supruga Roxy (30) pomoć je potražila na Facebooku. U svom statusu je napisala: 'Bilo bi super da bubreg padne s neba pa da moj suprug prestane patiti. Zato ako netko zna nekog donora s krvnom grupom 0, molim vas da mi se javite'. 

Nekoliko ljudi obećalo je kako će se testirati i javiti se Roxy, koja nije očekivala da će uistinu netko donirati bubreg njezinom suprugu. A onda se javio Ricky Cisco (25), mladić kojeg Roxy površno zna preko posla. Napisao joj je kako uistinu želi pomoći te se dosta informirao o transplantaciji organa. Dogovorili su se za kavu na kojoj će dogovoriti detalje. 

- Kad smo se vidjeli Ricky me zagrlio i rekao kako želi dati bubreg mom suprugu. Bila sam u šoku jer on nas uopće ne poznaje, no bio je odlučan - prisjeća se Roxy, koja je nakon razgovora doslovno odletjela kući suprugu reći sretnu vijest.

Od silnog uzbuđenja i šoka Ricky je ostao bez daha i počeo teško disati. 

- Morao sam sjesti na pod kako bi došao do zraka. Mojim mukama napokon je došao kraj - priča Jeff. 

Prošle srijede Jeff i Ricky otišli su na operaciju u Detroit. Zahvat je bio uspješan. Tjedan poslije transplantacije Jeff kaže kako se nikad nije bolje osjećao te kako sada sa suprugom planira obitelj.  

- Oduvijek sam htio biti heroj, možda nisam snažan i nemam velike mišiće, ali imam bubreg ekstra - šali se Ricky na svoj račun.

- Ne znam kako ćemo mu se ikada moći odužiti. Zaista ga volim - rekao je Jeff za Rickyja, koji je na svom blogu opisao sve vezano uz svoju transplantaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...