Obavijesti

News

Komentari 7

Stranka rada i solidarnosti: 'Tomašević udara na učitelje, omalovažava i podcjenjuje'

Stranka rada i solidarnosti: 'Tomašević udara na učitelje, omalovažava i podcjenjuje'

Iz stranke su istaknuli kako zagrebački gradonačelnik zakida učitelje jer im se neće isplatiti naknada za pratnju učenika koji se autobusima prevoze na nastavu u drugu školu

VIDEO

Stranka rada i solidarnosti u nedjelju je poručila da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević “udario” na učitelje odlukom da im se neće isplatiti naknada za pratnju učenike, a predlažu da se novac osigura raspodjelom troškova rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Reakcija je to na informacije da se učiteljima pet zagrebačkih škola koje su oštećene u potresu, neće isplatiti naknada za učitelje u pratnji učenika koji se autobusima prevoze na nastavu u drugu školu.

Ističu da je ta naknada učiteljima za prvo polugodište 2021. isplaćena u iznosu od oko 90 tisuća kuna, a da je Gradski ured za obrazovanje sada dolazi potvrdio da ona za drugo polugodište neće biti isplaćena iako su učitelji tijekom cijelog polugodišta pratili djecu od mjesta okupljališta do škole u kojoj se odvija nastava i natrag.

Tomašević kod Plenkovića na sastanku o obnovi i projektima za koje treba Fond za oporavak
Tomašević kod Plenkovića  na sastanku o obnovi  i projektima  za koje treba Fond za oporavak

“Gradska vlast omalovažava i podcjenjuje vrijedan posao učitelja koji su svakodnevno s nekoliko tisuća djece na njihovom putu do škole i natrag”, ističu iz te stranke.

Predlažu i da se sredstva za učitelje namaknu preraspodjelom sredstava Povjerenstva za ravnopravnost spolova, jer tvrde da “grad koji se tuži na besparicu”, u isto vrijeme “šakom i kapom daje udrugama i povjerenstvima koji odgovaraju njihovoj ideološkoj agendi.

Tako je samo za Povjerenstvo za ravnopravnost spolova koje vodi Rada Borić, grad u prijedlogu proračuna za 2022. godinu planira izdvojiti 250.000 kuna od kojih je, napominju, pretežiti dio namijenjen za intelektualne i osobne usluge i službena putovanja po Hrvatskoj i svijetu.

Tomaševićev plan za Zagreb: Nema više rezova, evo što će sve prodati da namiri proračun
Tomaševićev plan za Zagreb: Nema više rezova, evo što će sve prodati da namiri proračun

“Tu vidimo rješenje za učitelje – samo preraspodjelom sredstava toga povjerenstva može se namaknuti stotinjak tisuća kuna za naknadu vrijednim učiteljima i učiteljicama”, poručuju iz Stranke rada i solidarnosti.

“To što ova garnitura zagrebačke gradske vlasti ne nalazi novac za naknade učiteljima izraz je sebičnosti, a to što ne završava s obnovom škola u planiranim rokovima izraz je njezine nesposobnosti”, dodaju iz te stranke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a