Obavijesti

News

Komentari 9

Strašna nesreća koja je potresla Križevce: Autom sletili u potok, poginuli vozač i suvozačica (17)

Strašna nesreća koja je potresla Križevce: Autom sletili u potok, poginuli vozač i suvozačica (17)

U prometnoj nesreći 2017. smrtno su stradali vozač Alen (28) i suvozačica Petra (17), a prijatelji Ranko i Stevo, koji su bili na stražnjem sjedalu, pretrpjeli su lakše ozlijede

VIDEO

Godine 2017. u stravičnoj automobilskoj nesreći u Križevcima stradala je 17-godišnja Petra Šantek. Nesreću je skrivio tada 28-godišnji Alen Križanić koji je izgubio kontrolu nad vozilom marke Mercedes i izletio s ceste. Od tada Petrini roditelji pokušavaju izboriti pravdu za svoju kćer.

Kako prenosi danica.hr, sud je nepravomoćno odlučio da će roditelji poginule djevojke dobiti 600 000 kuna odštete. 

U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač Alen (28) i suvozačica Petra (17), a prijatelji Ranko i Stevo, koji su bili na stražnjem sjedalu, pretrpjeli su lakše ozlijede.

Uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina. Vozač se velikom brzinom kretao Zagrebačkom ulicom. Blizu benzinske postaje prešao je na suprotnu stranu u lijevom zavoju. Pokušavajući se vratiti u svoj trak, izletio je s ceste, pokosio aluminijski stup javne rasvjete i autom se zabio u 15 metara udaljen potok.

Prema izvješću policije, Alen i Petra bili su alkoholizirani, no vještaci MUP- ova centra Ivan Vučetić nisu mogli ustanoviti iznos promila. 

Prijatelji Ranko i Stevo na sudu su svjedočili kako ne mogu reći da je vozač bio pijan kada je ulazio u automobil, a istu stvar rekli su i za Petru. 

Svjedoci koji su te noći bili u kafiću s Alenom i Petrom, potvrdili su da su oboje konzumirali alkohol, no u malim količinama. 

Tvrtka kod koje je vozačev automobil bio osiguran žalit će se na nepravomoćnu presudu kojom im je naloženo da Petrinim roditeljima plate oko 600.000 kuna odštete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.