News

Komentari 28

Strašna nesreća u Afganistanu: Srušio se avion s 83 putnika

Strašna nesreća u Afganistanu: Srušio se avion s 83 putnika

Zrakoplov Boeing 737-400 srušio se u pokrajini Gazni i pri padu zapalio. U njemu je bilo 83 ljudi. Poletio je u 13:15 sati po lokalnom vremenu (9:45 sati po našem vremenu)...

Putnički zrakoplov afganistanske kompanije srušio se u ponedjeljak na istoku Afganistana, javila je agencija BBC.

Zrakoplov Boeing 737-400 srušio se u pokrajini Gazni i pri padu zapalio. U njemu je bilo više od 80 ljudi. Sudbina putnika još nije poznata. Područje na koje su pali je pod kontrolom talibana.

Najprije je bilo rečeno da se radi o zrakoplovu državne afganistanske kompanije Ariana Airlines, ali je glavni direktor kompanije to demantirao.

"Zrakoplov Boeing aviokompanije Ariana srušio se u području Sao Kela, okruga Deh Jak u provinciji Gazni, oko 13,10 po lokalnom vremenu", objavio je Arif Noori, glasnogovornik ureda guvernera provincije.

No šef Ariane Mirwais Mirzakal odbacio je tvrdnje afganistanskih dužnosnika da se srušio avion te tvrtke. 

"Dogodio se pad zrakoplova, ali on ne pripada Ariani jer su dva leta naše tvrtke, iz Herata u Kabul, te iz Herata u New Delhi, na sigurnom", rekao je za Reuters. 

Drugi dužnosnik je Reutersu rekao kako se ne zna broj poginulih.

Agencija France Presse piše kako je glasnogovornik lokalne policije Ahmad Kan Seerat rekao da područje pada "nije sigurno" zbog prisutnosti talibana, te kako je vjerojatno bila riječ o civilnom letu. 

Okrug Deh Jaka većinom je pod kontrolom talibana, te se nalazi nekoliko stotina kilometara južno od Kabula.

 

Najčitaniji članci