Obavijesti

News

Komentari 35

Slučaj Strauss-Kahn: Sobarica je bila hotelska prostitutka?

Slučaj Strauss-Kahn: Sobarica je bila hotelska prostitutka?
5

SAD: Na saslušanju na sudu u petak odredili su kako će Straussu-Kahnu vratiti jamčevinu od 32 milijuna kuna te su ga pustili iz pritvora, jer je sobarica (32) lagala

VIDEO

Bivšeg čelnika MMF-a, Dominiquea Straussa-Kahna, u petak su pustili iz kućnog pritvora na Manhattanu u New Yorku. Teretilo ga se kako je napastovao sobaricu luksuznog hotela u New Yorku, a u petak se čitavi slučaj preokrenuo. Na saslušanju na sudu u petak odredili su kako će Straussu-Kahnu vratiti jamčevinu od 32 milijuna kuna, a uklonili su mu i elektroničku vezicu za praćenje s gležnja. Tužitelji su priznali kako postoje ozbiljne sumnje u vjerodostojnost izjava sobarice koja je tvrdila kako ju je Strauss-Kahn silovao.

Odvjetnici su na sudu iznijeli kako je sobarica (32) iz Gvineje u nekoliko navrata lagala istražiteljima u svojim iskazima. Smatraju da im je lagala zbog mogućnosti deportacije iz SAD-a. Lagala je vlastima i u molbama za azil. U jednoj je molbi napisala da je zajedno sa suprugom bila politički progonjena te da je njen suprug umro od posljedica batinjanja, a ona je pobjegla u SAD. U drugom je tvrdila da je bila žrtva grupnog silovanja u Gvineji. Tijekom istrage u slučaju protiv Kahna priznala je da je oba iskaza naučila napamet sa snimljene kasete. New York Post ide korak dalje i tvrdi da je sobarica zapravo radila kao hotelska prostitutka. Čistila je sobe i navodno pružala 'dodatne usluge' bogatim klijentima. 

Procurile su i informacije kako je sobarica kazala istražiteljima da kod kuće nema telefon, a ispostavilo se kako je različitim telefonskim kompanijama plaćala tisuće dolara za račune svakog mjeseca. Osim toga, procurile su i njene fotografije kako pije i zabavlja se po klubovima. U početku slučaja, njena obitelj je navodno kazala kako je sobarica 'mirna Muslimanka', koja 'do sada nije imala nikakve probleme sa zakonom'.

Odvjetnici bivšeg šefa MMF-a nisu isključili seksualni kontat sa sobaricom, ali tvrde da je bio dobrovoljan. Strauss-Kahn od početka odbacuje sve tvrdnje sobarice, piše Daily Mail. Sudac koji vodi slučaj, Michael Obus, istaknuo je kako je ipak još prerano osuđivati ikoga, dok se ne dokažu sve tvrdnje. Suđenje će se nastaviti, a Strauss-Kahn je pristao doći na saslušanje zakazano za 18. srpnja ove godine. Sud još nije potpuno odbacio sve optužbe, a zadržali su i njegovu putovnicu kako ne bi napustio SAD.

- Želio bih vas sve podsjetiti da smo tijekom svakog javnog obraćanja u posljednjih šest mjeseci sve molili da ne donose odmah zaključke o ničemu. Nadam se da sada svi razumijete i zašto. Vjerujem kako će Straussa-Kahna na sljedećem ročištu potpuno osloboditi optužbi - kazao je William Taylor, odvjetnik bivšeg šefa MMF-a. 

Dominique Strauss Kahn je zbog skandala sa sobaricom podnio ostavku na mjesto čelnika MMF-a. Trebao se i kandidirati na predsjedničkim izborima u Francuskoj 2012. godine, ali zbog optužbi mu je i to 'propalo'. Preokret u slučaju sa sobaricom je 'odjeknuo' Parizom, a neki se ipak nadaju kako će se Strauss-Kahn ipak kandidirati za predsjednika, ukoliko odbace sve optužbe protiv njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."