Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
340 komentara

Roditelji vegani izgladnili bebu, dječak sa 10 mj. imao 3600 g

Roditelji vegani su i svoje šestero djece hranili samo s namirnicama neživotinjskog podrijetla. Miha je težio samo 3600 grama kao novorođenče. Umro je od sepse

Dolenjski list
Foto: Dolenjski list
340 komentara

Desetomjesečni dječak Miha preminuo je u utorak u Ljubljani od sepse koja se razvila kao posljedica pothranjenosti, pišu slovenski mediji. Dječak je bio najmlađe od šestero djece, starih od tri do osam godina, čiji su roditelji prije nekoliko godina prešli na vegansku prehranu. Radio Krka piše da su i svoju djecu hranili na isti način. Liječnici pretpostavljaju da je teška pothranjenost dovela do drastičnog pada imuniteta organizma i razvijanja sepse. Dječak je imao samo 3.600 grama kada je došao u bolnicu, što je prosječna težina novorođenčeta. 

Ivan Vidmar, šef Odjela za dječju kirurgiju i intenzivnu njegu u Ljubljani, potvrdio je medijima kako je dijete u utorak prebačeno u iz bolnice u Novom mestu u ljubljansku bolnicu gdje je preminulo. Navodi se i kako dječak nije imao medicinski karton ni zdravstvenu knjižicu.

Liječnike je pozvao jedan od prijatelja obitelji nakon što je vidio kako dječak izgleda. 

Susjedi i djelatnici škole koju pohađaju starija djeca kažu da se roditelji dobro brinu za njih.

Roditelji, koji žive u mjestu Mirna peč će biti optuženi za zanemarivanje djeteta, a mediji javljaju kako su oboje visoko obrazovani. U Sloveniji su dosad zabilježeno tri slična slučaja.

Veganska prehrana u potpunosti se bazira na namirnicama neživotinjskog podrijetla. Liječnici tvrde kako su ovakvi slučajevi iznimno rijetki jer većina roditelja sluša savjete koji upozoravaju kako djeca u najmlađoj dobi trebaju raznovrsnu prehranu, čak i ako su roditelji vegetarijanci ili vegani.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message