Obavijesti

News

Komentari 111

Strava na Goričanu: 'Evo me, dolazim'. Marijan je kasnio, a onda su javili da je poginuo...

Strava na Goričanu: 'Evo me, dolazim'. Marijan je kasnio, a onda su javili da je poginuo...
3

Prijatelji i kolege iz DVD-a Donji Kraljevec oprostili su se od njega objavom na Facebooku. Stradali je prva ovogodišnja žrtva u cestovnom prometu na području Međimurske županije

VIDEO

Evo me, dolazim, rekao je u srijedu oko 19.15 sati Marijan Blažeka na telefonski poziv kolegama iz DVD-a Donji Kraljevec dok se vozio autocestom A4 Zagreb - Goričan. Kolege su ga čekali na sastanku, ali umjesto da stigne Marijan, za 40-ak minuta stigla je vijest da je poginuo. Automobilom je udario u betonski razdjelnik između drugog i trećeg naplatnog traka na izlasku s autoceste Goričan. Udarac je bio toliko silovit i strašan da je na mjestu preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nesreća 00:18

Prethodno je tog kobnog dana bio u posjetu bolesnom prijatelju vatrogascu iz Sesvetskog Kraljevca, koji je na rehabilitaciji u Varaždinskim Toplicama. Neplanirano se dulje zadržao pa je žurio na sastanak. Život je izgubio devet kilometara od rodnog mjesta.

U Donjem Kraljevcu svi su u šoku. Marijana znaju kao nesebičnog čovjeka i dugogodišnjeg istaknutog člana lokalnog DVD-a u kojemu je obavljao najviše dužnosti. Posljednje je bilo zapovjednik DVD-a. Svi o njemu govore biranim riječima, toplo. Po struci je alatničar, a zadnje radno mjesto mu je bilo na Hidroelektrani Donja Dubrava.

- Od malih nogu je član našega društva u kojemu je obavljao istaknute dužnosti. No važnije od toga je njegova nesebičnost. Uvijek se odazivao na pozive kad je negdje trebalo ići. Od poplave u Sunji, potresa na Baniji do redovitog odlaska na Jadran, kad je društvo išlo na ispomoć - rekao nam je jecajući Dragutin Glad, predsjednik DVD-a.

Prije gotovo tri desetljeća kao golobradi mladić u vrijeme bivše države išao je na požarište na Jadran. Nesebično se zalagao oko nabavke opreme za DVD-e. Zahvaljujući njegovoj upornosti nabavljeno je nekoliko vozila zbog kojih je to društvo među bolje opremljenijima na području Međimurja.

Policija je u priopćenju navela da je Marijan upravljao Mercedesom C klase čakovečkih registarskih oznaka. Vozio je iz smjera Čakovca u smjeru Goričana.

- Zbog nepropisne brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario je u betonski razdjelnik. Uslijed siline udara došlo je do podizanja automobila u zrak te udara u krov naplatne postaje i naplatnu kućicu, a potom i do prevrtanja na krov. Na mjestu događaja liječnica pristiglog tima hitne medicinske pomoći konstatirala je smrt 44-godišnjeg vozača. Njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije čakovečke bolnice, gdje će se obaviti obdukcija - priopćili su.

Prijatelji i kolege iz DVD-a Donji Kraljevec oprostili su se od njega objavom na Facebooku. Stradali je prva ovogodišnja žrtva u cestovnom prometu na području Međimurske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa