News

Komentari 4

Strava pokraj Mamutice: 'Čuli smo udarac i krik - beba, beba'

Strava pokraj Mamutice: 'Čuli smo udarac i krik - beba, beba'

Majku smo viđali često kako se šeće s bebom. Znala je popiti kavu u kafiću. Starije supružnike viđali smo kako se voze autom - govori nam vlasnik kafića pored kojeg je bila prometna nesreća

Još smo u šoku. Samo da se majka i dijete oporave. Čuli smo udarac i glasan krik: ‘Beba, beba!’. Bilo je strašno, govori nam stanovnica zagrebačkog naselja Travno, u kojemu je u srijedu popodne bila teška nesreća.

Kako je utvrdila zagrebačka policija, nesreću je uzrokovao mladi vozač (22) koji je na križanju Kombolove ulice i Ulice Božidara Magovca, kod poznate zagrebačke zgrade Mamutica, na semaforu prošao kroz crveno. Svojim WV Caddyjem zaletio se u vozača (65) Passata, s kojim se u autu u tom trenutku nalazila njegova supruga. Kako su nam rekli, supružnici su se vraćali iz bolnice gdje je ona bila radi terapije.

Zbog siline udarca Passat je sletio na nogostup i udario u metalni stup, ali ni to nije zaustavilo vozilo. Auto se nastavio kretati te je udario majku (32) koja je sjedila na drvenoj klupici s bebom u naručju.

Pored njih su bila kolica, a kad je ugledala auto, kako bi spasila bebu, pokušala ju je odbaciti sa strane. Majci je automobil prikliještio noge.

- Auto nikako da stane. Samo sam u šoku gledala što se događa. Majka je bebu bacila kako bi je spasila. Jednostavno nije stigla drugačije reagirati. Brzo je došla Hitna i sve ih odvezla, ali izgledalo je jako loše - rekla nam je radnica na obližnjem štandu koja je svjedočila nesreći. Majka i beba hitno su prevezeni u Klinički bolnički centar u Zagrebu gdje su joj ustanovljene teške tjelesne ozljede. Iako je prema prvim informacijama beba bila lakše ozlijeđena, jutros iz policije su naveli kako ipak ima teške ozljede te se i dalje nalazi u istoj bolnici gdje je i majka.

Kako su nam rekli stanovnici Travna, majku i starije supružnike viđali su u naselju, ali nitko ih nije izravno poznavao.

- Majku smo viđali često kako se šeće s bebom. Znala je popiti kavu u kafiću. Starije supružnike viđali smo kako se voze autom - govori nam vlasnik kafića pored kojeg je bila prometna nesreća. Vozač Caddyja, koji je prošao na crveno, uhićen je te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu policija će dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.