News

Komentari 0

Strava u Dalmaciji: Mladići (18) oteli curicu (14) i zaključali na vrhu nebodera pa je silovali

Strava u Dalmaciji: Mladići (18) oteli curicu (14) i zaključali na vrhu nebodera pa je silovali

Kako se djevojčica nije u dogovoreno vrijeme vratila kući, njezin brat je krenuo u potragu za njom. I uspio ju je pronaći. Odmah je odvedena liječniku koji je pronašao tragove nasilja. Sutradan je sve prijavila policiji

Stravičan slučaj silovanja 14-godišnje djevojčice iz Dalmacije uznemirio je hrvatsku javnost nakon što je policija u ponedjeljak ujutro objavila kratku vijest o ovom događaju. Ono što neslužbeno doznajemo daje još strašniju sliku o tome kako su 18-godišnji mladići namamili djevojčicu, oteli je i zaključali na krovu zgrade. Jedan ju je silovao, a drugi bludničio nad njom.

Sve se odvijalo u srijedu, 19. svibnja. Djevojčica je bila u parku gdje su je oko 18 sati vidjela dvojica mladića. Oni su je poznavali, i dobro su znali koliko ima godina. Nije željela poći s njima, ali oni su bili, kako doznajemo, vrlo nametljivi i uporni. Došla je s njima do zgrade, a oni su je potom ugurali u lift, a zatim i stepenicama odvukli na krov nebodera. Zaključali su se. I tada za djevojčicu počinje najgora noćna mora. Kako se nije u dogovoreno vrijeme vratila kući, njezin brat je krenuo u potragu za njom. I uspio ju je pronaći i spasiti od dvojice monstruma.

Djevojčica je sutradan sve prijavila policiji. Odvedena je na liječnički pregled. Pronađeni su tragovi nasilja. Policija i državno odvjetništvo obavili su očevid.

Također, doznajemo kako su dvojica mladića otprije poznata pravosudnim tijelima, odnosno prema njima su se vodili maloljetnički postupci no nemaju i pravomoćne presude. Jedan od njih tereti se za iznudu. Županijsko državno odvjetništvo tražilo je za njih određivanje istražnog zatvora zbog opasnost utjecaja na svjedoke i žrtvu što je sudac istrage prihvatio.

Policija je objavila kako se mladiće tereti za kaznena djela "Protupravno oduzimanje slobode" i "Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od 15 godina".

Kako doznajemo, jedan 18-godišnjak sumnjiči se za silovanje. Prijeti mu do 15 godina zatvora.

Drugi 18-godišnjak tereti se za kazneno djelo bludne radnje nad djetetom mlađim od 15 godina te mu prijeti do osam godina zatvora.
 

 

Najčitaniji članci