Obavijesti

News

Komentari 15

Strava u Jušićima u Rijeci: Bez kočenja ravno u smrt

Strava u Jušićima u Rijeci: Bez kočenja ravno u smrt
8

Opel se u punoj se brzini u tunelu zabio u kamion ispred sebe. Suvozačica je poginula na mjestu, a vozača su vadili vatrogasci. Bore mu se za život

VIDEO

Mjesto nesreće izgledalo je kao nakon eksplozije bombe. Dijelovi Opela Frontere bili su razbacani uokolo. Vozač Mladen Berković (53) ostao je prikliješten pod hrpom lima, a suvozačici Daizy Cenčić (56), nažalost, nije bilo pomoći. Liječnici Hitne pomoći mogli su samo konstatirati njezinu smrt. Teško ozlijeđena Berkovića iz automobila su izvukli vatrogasci. U bolnici na riječkom Sušaku bore se za njegov život.
- Pacijent ima višestruke ozljede i prijelome. Stanje je kritično i pod stalnim je nadzorom - objasnila nam je dežurna liječnica. Mladen Berković i Daizy Cenčić u četvrtak u 15.50 autocestom su od Rijeke prema granici sa Slovenijom
ušli u tunel Jušići. Nakon desetak metara bez kočenja zabili su se u kamion ispred sebe. Frontera se nekoliko puta okrenula, a potom je na nju naletio Lexus, koji je vozio u istom smjeru. Vozač Lexusa nije ozlijeđen, a suvozačica ima lakše ozljede. Policija pretpostavlja da je vozač Opela u tunelu vozio brže od dopuštenih 100 km/h. U 17 sati u tunelu su bila uključena samo svjetla na ulazu i izlazu. Sredina tunela dugog 351 metar bila je u potpunom mraku. Istražni sudac naložio je policiji da izvidi rasvjetu u sjevernoj cijevi tunela. Jučer su pregledali snimku rasvjete tunela.  Iz Autocesta Rijeka - Zagreb  tvrde da je na njoj  vidljivo da je u 15.50 sati ulazna zona tunela osvijetljena najjačim režimom svjetla.
- U vrijeme očevida, koji je bio oko 17 sati, pao je mrak. U to vrijeme režim rasvjete se automatski prebacio u noćni režim rada. Moglo se uočiti da je tunel slabije osvijetljen. Smatramo da prometna nesreća ne bi trebala biti prouzročena slabom vidljivošću u tunelu - tvrde iz Autocesta. Daizy Cenčić živjela je u predgrađu Rijeke. Prije 15-ak godina preminuo joj je suprug. Ima dva odrasla sina. Posljednjih godina živjela je s Mladenom.
- Bila je mirna, povučena gospođa. Oboje su bili u mirovini. Strašno je to što im se dogodilo - rekli su nam vidno potreseni susjedi .poginule.
U tvrtki Autocesta Rijeka - Zagreb, zaduženoj za održavanje i sigurnost u tunelu Jušići, rekli su nam da je sve bilo po propisima. Odnosno da je u trenutku nesreće tunel bio osvijetljen najačim režimom svijetla, što je utvrdio i istražni sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...