Obavijesti

News

Komentari 20

Strava u Lonjskom polju: Ubili kornjače pa ih nabili na kolac

Strava u Lonjskom polju: Ubili kornjače pa ih nabili na kolac
1

Pronađene su nedaleko od Prijemnog centra Repušnica gdje si nalazi ulaz u Park. Radi se o ženkama barskih kornjača, a ubijene su između 10. i 13. srpnja, rekli su iz policije koja i provodi kriminalističko istraživanje.

VIDEO

Četiri barske kornjače, ubijene, a potom nabijene na kolac i ostavljene kraj puta, stravičan je prizor koji su u ponedjeljak zatekli rendžeri Parka prirode Lonjsko polje.

Kako doznajemo, ubijene kornjače pronađene su kod tzv. jama (nekoliko manjih bara), nedaleko od Prijemnog centra Repušnica kraj Kutine gdje je i jedan od ulaza u sam Park. Sama lokacija svojevrsno je izletište te je mjesto okupljanja mladeži te ribiča.

A na pomor je rendžere upozorila jedna od posjetiteljica koja je fotografiju ubijene kornjače objavila na Facebooku. Kako su nam rekli iz Parka, čim su dobili dojavu, sve su prijavili policiji.

- Bile su četiri ubijene ženke barske kornjače. To su strogo zaštićene vrste u Republici Hrvatskoj. Ovakav sadistički čin ne pamtimo i nadamo se da će osoba koja stoji iza tog čina biti brzo pronađena i strogo kažnjena - rekli su iz Parka prirode te pozvali sve stanovnike i posjetitelje koji uoče i najmanju ugrozu životinja i biljaka da odmah to prijave.

- Nadamo se da u budućnosti nećemo svjedočiti sličnome na ovoj fotografiji - dodali su.

Trenutno se  provodi i kriminalističko istraživanje. Iz sisačko-moslavačke policije rekli su nam kako su zaprimili dojavu te da se vjeruje da je pomor počinjen između 10. i 13. srpnja te da  tragaju za počiniteljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...